Майкъл Джордан
Евтини самолетни билети

Първият чифт маратонки, създадени специално за легендарния баскетболист Майкъл Джордан, бяха продадени на търг за 1,47 милиона щатски долара, предадоха световните информационни агенции. Наддаването, организирано от аукционната къща „Sotheby’s“, се състоя в Лас Вегас.

Маратонките са направени според специални изисквания на Джордан, който ги е носил в мачове от Националната баскетболна асоциация.

Той ги обува за първи път в петия мач от шампионата на NBA през 1984 г., тъй като компанията не е имала достатъчно време, за да произведе маратонките за началото на сезона.


Появата на баскетболиста в бяло-червени маратонки предизвика тогава протест от страна на ръководството на асоциацията заради твърде яркия дизайн, а Джордан отнесе глоби заради появата си с тях на терена. Баскетболистът обаче никога не е променял модела на обувките, предназначени за него.

Маратонките са предоставени за продажба от Томи Тим Луис, който като дете ги получил като подарък лично от Майкъл Джордан. Луис подавал топките по време на мачовете на NBA.

Първоначалните очаквания напълно се оправдаха, а те бяха, че маратонките ще достигнат цена между 1 и 1,5 милиона щатски долара. Новият им собственик е известният колекционер на спортни артикули Ник Фиорела.

През април чифт маратонки, носени от рапъра Кание Уест на церемонията за връчването на наградите Grammy през 2008 г., бяха продадени за 1,8 милиона щатски долара – най-високата цена, плащана за подобен артикул.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.