междузвездна война

Както Мустак прогнозираше, необятният Космос може да се окаже „тесен“ за трите най-големи космически хегемона на Земята – Русия, Китай и САЩ. И това се оказа неоспорим факт!

Доклад, оповестен от генерал Ричард Реймонд – началник щаб на космическите сили на САЩ, предупреди за надвисваща заплаха от бъдещо военно напрежение между трите държави, претендентки за доминиращи в космическото пространство.

В доклада се говори, че Русия и Китай разработват модерни космически оръжия за масово унищожение, включително лазери и ново поколение междузвездни изтребители.


„В продължение на три десетилетия ние смятахме, че космическото пространство е с гарантиран и сигурен достъп за мирни космически програми с научна цел. Това се оказа погрешно! И Китай, който е нарастваща заплаха, и Русия продължават да развиват космически военен потенциал с една единствена цел – доминиране в космоса, а оттам и – световно земно господство. Те изграждат специфични военни системи от модерни междузвездни оръжия, които да противопоставят на „ползите“, които създава Америка“, твърди Реймънд.

Руски и китайски разработки заглушавали съзвездието от GPS и комуникационни сателити на Америка. Докладът обръща внимание на насочени енергийни системи, които заслепяват, нарушават или повреждат американските космически технологии.

А от скоро в орбита са разположени и руско-китайски сателити, специално предназначени да унищожават американските, се твърди в доклада. Според генерал Реймонд двете държави разполагат и с огромен киберпотенциал, който да блокира достъпа на американските комуникации с извънорбиталните апарати.

По думите на шефа на космическите сили на САЩ кредитите, които ще отпусне конгреса относно решаването на проблема, ще помогнат за изравняване на силите и разработване на нови военни отбранителни системи.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.