мъж

Постоянно чувате как хората ви казват, че не бива да мислим само за себе си, трябва да мислим и за околните, за нашите близки, за кариерата, образованието си… И как трябва да ги поставяме на първо място. Това донякъде е вярно, но доколко?

Всъщност в живота винаги трябва да има баланс. За да се чувствате пълноценни, щастливи и удовлетворени, трябва да обръщате толкова внимание на себе си, колкото на другите хора и вашите занимания и ангажименти.

Много хора днес са обсебени от своите задължения, работа и ангажименти и съвсем забравят да помислят за себе си. Тръгнете ли по този път, вървите бавно към неудовлетворението, стреса и депресията. Човек се чувства неспокоен, когато е уморен и има вътрешни терзания.


Работата през лятото била... полезна

Психиката има нужда от няколко дни почивка. Няколко дни, в които да се отпуснете, да помислите на първо място за себе си, да направите нещата, които отлагате с месеци, защото сте били затрупани от работа, да се поглезите, да релаксирате…

Това време ви е изключително ценно и важно, защото един човек се чувства добре, само когато е във вътрешен мир със себе си. Ако постоянно сте напрегнати и изнервени, ситуацията не отива на добре и непременно имате нужда да се отпуснете. Това в никакъв случай не би ви направило егоист! Вие не сте робот и не може хората да очакват от вас да бъдете винаги насреща. Вие имате личен живот, мечти и занимания, които трябва да следвате.


Да обръщате внимание на себе си е на първо място здравословно. Като живо същество с разум и емоции вие изпитвате вътрешна нужда да оставате насаме със себе си, да се опознавате, да се забавлявате, най-общо казано да си имате вашето време, което никой не може да ви вземе. И това трябва да бъде един от приоритетите ви в живота.

Кариерата, образованието, приятелите, семейството – всеки има нужда от вас, но и вие имате нужда от себе си. Затова е много важно да се научите да балансирате в живота. Да достигнете златната среда. Ако не сте щастливи, какъв е смисълът?

Как да я заговоря?

Животът не е просто едно съществуване, което да се превърне в рутина: ставане, закуска, работа, работа, работа, вечеря, спане. И така всеки ден. Животът е умението да съчетавате полезното с приятното, да опознавате себе си, да опознавате околните, света и не на последно място да се усмихвате и да мечтаете.

Обръщайте внимание на себе си, защото от вашето щастие зависи щастието на половинката ви, на децата ви, на семейството и приятелите! Не се превръщайте в сива кукла, която действа като робот! Бъдете свежи, усмихнати, работете за себе си и върху себе си! 🙂
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.