Cupra започва производството на електромобили следващата седмица

Cupra ще започне да произвежда електрически автомобили през следващата седмица. Испанската марка ще представи официално първия си електромобил Born на 25 май.

Моделът бе показан за пръв път миналата година. Хечбекът споделя много прилики с Volkswagen ID3, но въпреки това има голям набор от дизайнерски характеристики, които го отличават.

Продукцията на Born изглежда ще бъде с традиционната концепция. Показан в матово синьо покритие с медни декоративни акценти на Cupra, колата има различна предна част спрямо Фолксвагена.


Тя включва ъглови LED фарове, по-широка долна решетка и заострен капак, който намеква за стремеж към по-добра ефективност. Също така моделът ще се отличава с поръчков дизайн на колелата, задни светлини в стил Formentor и черна контрастираща C-колона.

Фаровете са наклонени повече от обичайното, за да изразим характера и решителността на автомобила. Това се подчертава допълнително от изпъкналия въздухозаборник в долната част на колата, който ще я държи стабилна на пътя.

Cupra започва производството на електромобили следващата седмица

Подчертахме ширината с хоризонтален светлинен подпис и го комбинирахме с много подчертан дифузьор, който увеличава ефективността и аеродинамиката на модела.

Знам, че електрификацията трябва да върви ръка за ръка с ефективността и в това отношение екипът ни е съчетал двете неща в перфектна хармония“, сподели ръководителят на дизайна на Cupra Хорхе Диез.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.