Илон Мъск: „Роботакси“ без шофьор излиза на пазара догодина

Илон Мъск: "Роботакси" без шофьор излиза на пазара догодина

„Роботакси“ без шофьор, производство на Tesla, ще излезе на пазара в САЩ през следващата година. Това съобщи президентът на корпорацията Илон Мъск по време на онлайн презентация, предаде Ройтерс.

Агенцията отбелязва, че Мъск продължава традицията да прави гръмки съобщения, които впечатляват мнозина инвеститори, но тези проекти често не се осъществяват в декларираните срокове.

„Вероятно до две години ще произвеждаме кола без волан или педали“, предрече бизнесменът. Същевременно той призна, че понякога просрочва амбициозните си обещания.

Илон Мъск

В сърцевината на последното му обещания е и нов микрочип за самоуправление на превозни средства, за който той разказа по време на презентацията. По думите му произведеният от Samsung Electronics в Тексас микрочип ще бъде инсталиран във всички коли на Tesla и вероятно ще даде на компанията голяма преднина пред конкурентите и ще бъде знак за огромните ѝ инвестиции в автономното шофиране. Илън Мъск каза, че разходите за новия микрочип са големи, но те ще се изплатят.

Презентацията онлайн бе направена два дни преди Tesla да обяви спад с една четвърт на доставките на седана „Модел 3“, който е опит на корпорацията да стане водещ производител на автомобили, отбеляза Ройтерс.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *