Tesla Bot
Евтини самолетни билети

Предприемачът Илон Мъск не се ограничава откъм развитие на компанията си. Той представи новата си иновативна идея – създаване на хуманоиден робот Tesla Bot.

Очертава се изобретението да бъде с височина 170 см и тегло около 56 кг.

Tesla Bot бъде оборудван със система за изкуствен интелект, както и с набор от сензори, вече използвани за създаването на електрическите превозни средства на компанията.


По думите на Мъск роботът ще бъде създаден „по някое време догодина“. Също така според него това е една логична стъпка в развитието на бранда му, защото „Тесла вече е най-големият производител на роботи в света, нашите коли приличат на полуинтелигентни роботи на колела“.

Tesla Bot ще изпълнява скучни, опасни и сложни задачи за хората, като ще бъде приятелски настроен. Изобретението ще може да изминава 8 км на час и ще вдига тежести до 20 кг.

Това е бъдещето на XXI век. Роботи, изпълняващи нашите досадни задължения. Милиардерът все още не е обявил цената на устройството, но едва ли обикновения човек ще може да си позволи такава играчка.

След време кой знае – когато вече има самопочистващи се къщи и ние ще си купим един вече надживял историята си робот, който да ходи в офиса вместо нас!
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.