колата
Евтини самолетни билети

Британският автопроизводител Jaguar представи видео, което ще бъде полезно дори за опитни автомобилисти. В клипа се разказва как да застанем правилно зад волана. Правилата за позициониране на водача са изготвени от лекаря Стив Ейли, старши медицински специалист в Jaguar.

Видеото съдържа някои прости съвети за шофьори, които ще ви помогнат да се настаните удобно зад кормилото и най-важното – правилно. Първият е да изпразните джобовете на панталона. Те могат да пречат на свободното движение.


Освен това Айли съветва да поставите облегалката на стола в такава позиция, че гръбначният стълб на водача да заеме вертикално положение. Необходимо е да се седне така, че тялото напълно да докосва повърхността на мястото. Лактите и коленете на водача трябва да са леко свити. При завъртане на волана раменете на водача трябва да са облегнати.

Спазването на тези препоръки ще помогне на шофьорите да се чувстват по-уверени в шофирането, да забравят за дискомфорта и умората, докато пътуват, казват от Jaguar.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.