Как се променя животът след появата на детето?
Евтини самолетни билети

Най-хубавият ден в живота на всеки човек е раждането на неговото дете. Когато погледнете в тези малки, невинни очи, разбирате, че вече сърцето ви живее извън вас. Това е наистина най-вълнуващото чувство на света, но и най-плашещото, защото знаете, че това малко човече разчита на вас за всичко.

Жените някак свикват по-лесно с това, че ще стават майки. Още от първия миг, в който разбират радостната вест, те започват да градят своя живот около бебчето. При мъжете е малко по-различно. Те разбират, че ще стават бащи, но някак си напълно осъзнават този факт, когато бебето се роди.

В мъжката природа още от древни времена е заложено именно на силния пол да се грижи за семейството си. След появата на детето това тяхно чувство се засилва още повече.


Често се появяват проблеми в двойката, след като се роди бебето. Това е така, защото начинът на живот на майката се променя тотално – тя е по цял ден с бебето, храни го, облича го, приспива го много по-често от таткото. Жените чувстват, че мъжете им изобщо не им помагат и сякаш са безучастни наблюдатели на новия малък член на семейството.

При тях обаче нещата стоят по малко по-различен начин – те продължават да ходят на работа, общо взето имат същия режим, но различното е, че времето, което са прекарвали с жена си или в любимо хоби, вече е отделено изцяло на бебето. Жените не винаги разбират това и оттам се появяват проблемите.

Всеки мъж (или почти всеки) мечтае да стане татко. Да научи детето си да говори, да чете, да рита топка, да бъде добър и честен човек. Да обаче никой не осъзнава на колко много неща може да ви научи едно дете. Гледате към отрочето си и се възхищавате на начина, по който рисува, пее, танцува или се смее и си давате сметка, че това наистина е най-хубавото нещо, което ви се е случвало.

Как се променя животът след появата на детето?

Много мъже се страхуват от това да станат бащи и не, че не искат, просто изпитват лекичък ужас, че трябва да възпитават, отглеждат и да бъдат пример за друго живо същество. Мъже, няма нищо страшно! Никой не се е родил научен, достатъчно е да имате желание и да обичате безусловно детето си и всичко останало някак си ще дойде от само себе си.

Възможно е обаче да се лишите от някой друг навик или хоби… Или поне доста да ги ограничите. Защото да си родител, особено в първите години на детето, означава да отделяте цялото си свободно време на него. Иначе рискувате да се отчужди от вас и да не успеете да изградите така мечтаната връзка баща-дете.

След появата на бебето мъжете стават по-отговорни (още повече и отпреди), по-предпазливи и някак си омекват при вида на малкото човече. Започват да се интересуват от неща, които преди изобщо не са привличали вниманието им. И това е напълно нормално и естествено, понеже всеки татко иска да е модел за подражание на своето дете и да му даде възможно най-добрия пример, на който е способен.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.