Кой готви по-добре: ти или тя?

По всяка вероятност сте чували твърденията, че мъжете са по-добри готвачи от жените.

Тази теза е доказана с годините, тъй като в световен мащаб има повече готвачи от силния пол, отколкото от нежната половина.

В кухните на големите ресторанти и заведения за хранене се срещат повече мъже, както всеки може да се увери. До голяма степен, мъжът иска да се докаже като истински професионалист и за това е всеотдаен в кухнята. Нека обаче влезем навътре в темата.


Добър готвач ли мъжът у дома?

Не бихме казали. Повечето мъже не възприемат готвенето като домакинска работа. Те може да са безупречни, когато приготвят ястия на работното място, но оставят това задължение на техните съпруги или интимни половинки у дома. С други думи – мъжът може да готви, но пък избягва да го прави вкъщи. Има и изключения, така че няма да слагаме всички господа под общ знаменател.

В случай, че жената познава способностите на съпруга ѝ за приготвяне на вкусотии, е много възможно да се получат конфликти в домашни условия. Тя го упреква, че не иска да направи хубава вечеря и едва ли не я кара на сила да готви. Подобни моменти не са чести, но пък могат да бъдат забелязани в някои семейства, особено ако мъжът е готвач по професия.

Защо повечето професионални готвачи са мъже?

Силният пол възприема готвенето като предизвикателство. Мъжът трябва да докаже, че е способен да се справи добре, когато храни повече хора. Работата в ресторантските кухни изисква физически труд и бързина, а тези фактори, не се отдават на всяка дама.

Това е една от причините мъжкарите да се справят по-добре със задачите. Нежната половина приема значително по-трудно високите температури в кухнята, продължителното стоене на крак и изискванията за бързо темпо.

От тази гледна точка е нормално да има повече обяви за готвачи мъже, отколкото жени. Тук в никакъв случай не искаме да дискриминираме дамите, тъй като немалко от тях, също са много добри професионалисти. Просто статистиките са красноречиви, че мъжете имат предимство.

В обобщение

Ако става дума за домашно готвене, то тогава жената е по-добра. При положение, че говорим за професионални изяви в кухнята, е доказано преимуществото на мъжкия пол. Тези, които все още не са се занимавали с приготвяне на вкусна храна, могат да опитат, тъй като е напълно възможно да открият талант, който дреме у тях. Надяваме се, да ви е било интересно и ви желаем успехи.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.