Lamborghini се сбогува с Aventador
Евтини самолетни билети

Вече знаем, че Lamborghini ще се сбогува с двигателите с вътрешно горене през втората половина на десетилетието.

В доклад на Automotive News главният изпълнителен директор на Lamborghini – Стефан Винкелман, е цитиран да казва, че тази година клиентите имат последна възможност да закупят автомобил задвижван само с двигател с вътрешно горене.

Нека припомним, че Lamborghini направиха рекорд по продажби с 8405 доставени автомобила през 2021, като почти 60 процента от тях принадлежат на Lamborghini Urus с 5021 бройки, доставени по целия свят.


Lamborghini Aventador SVJ Xago

От марката са готови да покажат 4 нови автомобила, като вече се подготвят да електрифицират своята гама. Компанията не уточнява какво и кога ще разкрие.

По отношение на електрифицирането се твърди, че от Lamborghini са отделили 1,5 милиарда евро за прехода към plug-in хибриди. Първите модели на Lamborghini с plug-in ще пристигнат през 2023 г., докато първото чисто електрическо Lamborghini ще бъде видяно на бял свят през 2025.

Бъдещето за италианския автомобилен производител изглежда електрическо със силна подкрепа от VW Group. Винкелман казва, че все още работят по окончателния дизайн на Lamborghini EV, като се обмисля и модел с четири врати, който да е подходящ за ежедневна употреба.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.