Tesla

Tesla разпространи любопитно видео в канала си в YouTube, което показва как и какви точно краш тестове провежда американската компания.

„Чрез събирането на данни от милиони автомобили на пътя и пресъздавайки ситуации от реални катастрофи, ние успяваме да проектираме едни от най-сигурните автомобили в света“, гласи описанието.

В малко над 4-минутното видео се твърди, че краш тестовете в компанията на Илон Мъск са базирани на случващото се в реалния свят, а не на теоретични ситуации.


От Tesla казват, че тяхното предимство спрямо останалите автомобилни производители е, че автомобилите им са напълно екипирани със сензори и камери, на база чиито данни се събира детайлна информация от всеки инцидент.

Като например къде точно е бил ударът, с каква скорост се е движела колата, каква е била позицията на седалката в този момент, кои пътници са били с колани, дали е бил отворен някой прозорец, какъв е бил ъгълът на волана и т.н.

Tesla

Така например инженерите могат да калибрират по-точно пиропатронните механизми за натягане на предпазните колани, както и кога, как или въобще да се отворят въздушните възглавници.

След анализ на данните от конкретния тест се правят нови настройки, които се изпращат към колите чрез ъпдейт по въздуха. Интересно е дали тези сложни алгоритми влияят и на други системи в колите им.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *