Maserati MC20 Cielo

Пред вас е откритата версия на Maserati MC20. Тя носи името Cielo (итал. “небе”) и изглежда точно толкова добре, колкото купето, ако не и малко по-добре…

Сгъваемият покрив с вградено панорамно стъкло (между другото напълно затъмняващо се) се разгъва за 12 секунди.

Затъмняването гарантира, че дори в най-големите жеги няма да си изгорите темето, като Maserati уточнява, че затъмняването работи при температури от -30 до 85 градуса, което звучи повече от достатъчно.


Покривът се прибира върху 3-литровия битурбо V6, така че той не е видим, за разлика от купето, но пък опционално може да поръчате гигантски титаниев тризъбец, което е почти толкова яко.

Роудстърът е наедрял спрямо купето, нещо нормално. Допълнителното подсилване на каросерията е коствало 65 кг, така че общата маса достига 1540 кг.

Те няма да са проблем, благодарение на доста отзивчивия 3-литров шестак с 630 к.с. и 730 Нм, който работи в синхрон с 8-степенна скоростна кутия с два съединителя.

Maserati MC20 Cielo

Ускорението до 100 км/ч се случва за 3,0 секунди (2,9 при купето), а отметката 200 км/ч е премината след 9,2 секунди (8,8 при купето). Максималната скорост надхвърля 320 км/ч.

Роудстърът получава много красиви детайли, които видяхме при купето – стилните джанти с римски цифри (може да бъдат заменени с карбонови, които тежат с 30 кг по-малко за комплект) и волан с алкантара (също може да се замени с карбонов).

Първите 60 коли ще бъдат с табелки PrimaSerie и с цвета Acquamarina, който виждате на снимките.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.