Може ли старият дизеляк да се превърне в готин електромобил?

Transition-One е стартъп компания от Франция, която иска да трансформира стария ви автомобил с дизелов или бензинов двигател в съвременен електрически автомобил. От фирмата са разработили кит, който може да бъде поставян на определени модели от Fiat Chrysler Automobiles, Volkswagen AG, Renault и PSA.

Цената на комплекта е 8500 евро, като в него се включват електромотор, батерии и блок за управление. Развойната дейност по проекта продължава с пълна сила, като се очаква в скоро време той да бъде достъпен и за модели на други производители. Обещаният пробег с едно зареждане е близо 180 километра.

„Искаме да продаваме продукта си на хора, които не могат да си позволят електрическа кола за 20 и повече хиляди евро“, коментират от Transition-One. „Идеята ни е да превръщаме най-популярните коли в Европа в чисти електрически модели.“

Към момента комплектът за трансформация няма типово одобрение във Франция и в цяла Европа, но такова се очаква буквално до седмици. По план първите поръчки трябва да бъдат осъществени през следващата година, а предварителните заявки започват още от септември месец тази година. Субсидии за еко возила във Франция би трябвало да свалят цената на кита до окооло 5000 евро.

В момента фирмата демонстрира идеята си чрез прототип на Renault Twingo, който разполага с батерии в предната част и още един пакет на мястото на резервоара. Към теглото на автомобила цялата електрическа задвижваща система добавя около 120 килограма.Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *