Евтини самолетни билети

Учудващо е, че Русия, която отделя толкова много пари от бюджета си за оръжия и космически технологии, не може да произведе смартфон, който да е в крак с модните тенденции и поне… дизайнерски издържан.

За държава с толкова много мозъчни капацитети на глава от населението, такава дребна на вид технологична задача изглежда меко казано абсурдна.

Ще се окаже ли вярна приказката, че руснаците залагат не толкова на модерните технологии и дизайн в определена техническа джаджа, а на възможността и да се използва в максимално екстремни условия като например… война!? Или поне възможно най-дълго, като че ли това е най-същественото…


В последните години някои руски компании коренно се дистанцираха от тази своя тенденция, като започнаха да се стремят да разчупят „класическия соц калъп“ в производството на технологии. Но явно има много да учат и променят още в тази посока.

Като че ли нещата изцяло са се объркали, а особено някои разработчици на техника съвсем оплетоха конците и може да изглежда смешно, но по-добре да си продължат в стария традиционен дух, отколкото да творят „технологични уроди“.

Нека вземем например новият руски мобилен телефон INOI. Сравнете го със смартфон от нисък клас и ще разберете за какво иде реч!

Руска мобилна компания представи новото си мобилно... нещо

Освен че е с класическите бутони, в което няма нищо лошо, но е вече ретро и демоде, телефонът прилича по-скоро на тухла. Моделът е именуван 286Z, разполага с 2,8 инчов екран, резолюция 240 на 320 пиксела, а архаичното устройство е дори без защита от удар и вода.

Трупката, която разработчиците от INOI , са нарекли мобилен телефон, разполага с VGA резолюция на камерата, но за сметка на това 5000 mha батерия!? Винаги ме е изненадвала, учудвала и не мога да я схвана нацяло тази руска гениална инженерна мисъл!? Теглото на мобилното устройство достига 201 грама.

Единственото, с което може да се конкурира с останалите мобилни устройства, е батерията. Типично по руски, но необяснимо защо е нужна такава мощна и голяма батерия на едно толкова нищожно подобие на телефон.


От компанията обясняват, че устройството можело да зарежда други устройства, което от своя страна е успокояващо за излъгалите се да си хвърлят парите за подобно технологично недоразумение.

Е, поне ще го ползват за мобилен акумулатор за зареждане на други електрически устройства. А ако и това се окаже невъзможно, поне може да са спокойни, че има фенерче… Според разработчиците устройството щяло да допадне много на ловците и пътуващите.

Лично на мен това ми се струва необмислена и наивна фирмена концепция. Пътуващите предпочитат удобните и високотехнологични смартфони, които разполагат с GPS системи, камери с висока резолюция, с която да си правят прекрасни снимки и видеоклипове.

Руска мобилна компания представи новото си мобилно... нещо

Да не говорим, че голяма част от съвременните смартфони са прахо-, влаго- и удароустойчиви. При ловците и тяхното киснене в гъсталаците, залягане на пусия и често трудни преходи през гори и влажни места, е още по-обезнадеждаващо.

Но какво да се прави – политика на компанията. Надеждата умира последна. Поне засега цената е успокояваща – само 56,24 ст. Лично аз не бих ги дал, но изборът е ваш…
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.