електромобили

Европейският съюз иска да забрани всички автомобили, които не са с електрически двигатели до 2035 г. Новите правила за вредните емисии биха забранили продажбите на нови дизелови, бензинови и хибридни превозни средства в страните от Общността.

Това са част от обсъжданите мерките, които целят намаляването на емисиите от парникови газове. Европейската комисия предлага намаляване на емисиите от въглероден диоксид с 55% до 2030 година и да се увеличи до 100% до края на 2035 година.

Идеята не е нова. Затова и производителите на автомобили драстично увеличиха производството на електромобили с цел да избегнат глоби от ЕС. Предложенията включват премахването на освобождаването от правилата за емисии на малките производители, които произвеждат между 1000 и 10 000 автомобила годишно.


електрическите автомобили

Всъщност от Обединеното кралство смятат да забранят всички нови превозни средства без нулеви емисии още до края на това десетилетие. Въпреки това някои модели хибриди ще продължат да се произвеждат няколко години след това.

Няколко основни бранда като Opel, Volvo, Vauxhall, Bentley, Ford планират да бъдат изцяло електрически марки.

Според новите изисквания до 2025 година всички държави членки трябва да инсталират обществени пунктове за зареждане по главните пътища на не повече от 60 км за електромобили с батерии и 150 км за автомобили с водорони горивни клетки.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *