смарт часовник
Евтини самолетни билети

Китайската корпорация Huawei ще пусне на пазара умен смарт часовник за хипертоници. Това обяви президентът на компанията за мобилен бизнес – Хуа Хаган. Huawei ще бъдат първите в света, които пускат на пазара умен часовник, измерващ кръвното налягане.

Изображения на часовника, бяха публикувани в китайската социална мрежа WELBO. На тях се вижда, че устройството ще бъде с голям правоъгълен дисплей и два бутона, с които ще се измерват систолично („горна граница“) и диастолично („долна граница“) кръвно налягане.

„Направихме истински технологичен пробив“, заяви президентът на компанията в изявление за медиите. Топ мениджърът обяви, че новият продукт ще бъде пуснат на пазара най-късно до есента на 2021 г.


Към настоящият момент продуктът, успешно е преминал всички тестови изпитания и е регистриран като медицинско изделие.

„Много технологични изделия декларират функцията, че измерват кръвното налягане и пулса, но истината е, че досега никой от тези продукти не може да прави това с точност. С новият модел часовник на Huawei, този проблем се счита за напълно решен. Той притежава всички необходими технологични функционалности и е медицински тестван“, похвалиха се от компанията.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.