Евтини самолетни билети

Турският производител на електромобили TOGG ще участва на изложението за потребителска електроника (CES 2022) в Лас Вегас от 5 до 8 януари.

TOGG започва производство на своите първи седан и SUV през 2022, като на CES ще покаже технологии за електрическо и автономно движение.

Засега не знаем повече за пазарите, на които TOGG планира да изнася колите си, но дебютът на изложение в Щатите определено говори за глобален интерес


И двата модела на TOGG са с дизайн на Pininfarina. Те ще се предлагат във варианти с един и два електромотора, като базовите версии ще са с един електромотор, мощност около 200 к.с. и задно предаване.

Топ моделите ще имат два електромотора, около 400 к.с. и двойно предаване, като времето за ускорение до 100 км/ч на първата версия ще бъде 7,6 секунди, а на втората – 4,8 секунди.

Очаква се да има два типа батерии, като по-малката ще осигурява около 300 км с едно зареждане, а по-голямата – около 500 км.


Производството на моделите на TOGG ще е изцяло в Турция, включително и доставката на голяма част от частите. TOGG се стреми 75% от компонентите в един автомобил да са местно производство.

Заводът в Гемлик (в близост до Бурса, на Мраморно море) има капацитет от 175 хил. коли на година.

В YouTube канала на TOGG можете да гледате видео на живо от строежа на завода в Гемлик.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.