Mercedes AMG SL 43

Шейсет години, близо толкова минаха от последния 4-цилиндров Mercedes SL. Но историята обича да се повтаря, така че днес посрещаме новия Mercedes AMG SL 43, който заменя класическия 4-литров V8 с доста по-скромен 2-литров мотор.

Това е добре познатият ви M139, но с електрическо турбо – технология, за която Mercedes твърди, че е взета директно от служебната кола на Люис Хамилтън и Джордж Ръсел.

Турбото е вързано към 48-волтова електрическа система, работеща с второ поколение стартер генератор. Зад всичко това се крие необходимостта от по-нисък разход на гориво и вредни емисии.


Мощността е 381 к.с. (при 6750 об/мин), а въртящият момент достига 480 Нм между 3250 и 5000 об/мин. Споменатият стартер генератор е способен за кратко да добави още 14 к.с.

Любопитното е, че така SL идва с по-ниска мощност от А-класата (A45 S е с 421 к.с. и 500 Нм), което определено не можехме да си представим с добрия стар SL R231 с битурбо V12. Но времената се менят…

Mercedes AMG SL 43

Мощността отива само към задните колела през 9-степенен автоматик, като ускорението до 100 км/ч се случва за 4,9 секунди, а максималната скорост е щедро отпусната до 275 км/ч.

Във всяко друго отношение малкият SL няма поводи да се срамува от по-големите си събратя. Серийно идва с AMG Dynamic Select – система с няколко режима на работа, която може опционално да се разшири с пакета Plus, който добавя режим Race към вече наличните комфортен, спортен и индивидуален, а също сваля окачването с 10 мм и се облагодетелства от диференциал с ограничено приплъзване и по-твърди тампони на двигателя.

Външните разлики не са много. 4-цилиндровият модел идва с кръгли ауспухови накрайници, за разлика от правоъгълните при 8-цилиндровите версии. Серийно се доставя с 19-ки, но опционално се предлагат същите 20 и 21-инчови джанти, като за по-големите модели.

Налице са и всички останали екстри за модела, като завиващата задна ос, специалните цветове Manufaktur и каквото друго си харесате от тлъстия списък с допълнително оборудване на Mercedes.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.