ID. AERO
Евтини самолетни билети

Динамичен, мощен и с напълно аеродинамичен: със световната премиера на концептуалния автомобил ID. AERO в Китай, Volkswagen предлага предварителен поглед към първия глобален изцяло електрически седан на марката.

Бъдещият модел ще бъде позициониран в премиум сегмента на седаните от среден клас. Неговият прогресивен, стилен и аеродинамичен дизайн позволява автомобилът да впечатли с щедро пространство в интериора.

Производствената версия за Китай се очаква да влезе в продажба през втората половина на 2023 г. Volkswagen също планира да започне производството на европейска серия версия в Емден през 2023 г.


„С ID.AERO разкриваме предварително как ще изглежда следващият представител на ID. семейство. Автомобил с емоционален и в същото време изключително аеродинамичен дизайн, с пробег от над 600 километра, изключително много пространство и премиум интериор“, каза Ралф Брандщатер, главен изпълнителен директор на Volkswagen леки автомобили.

„Със стратегията ни ACCELERATE интензивно вървим напред към електрификацията на нашата гама от модели. След ID.4, този модел ще бъде следващият ни глобален автомобил за Европа, Китай и САЩ. ”

Концептуалният автомобил е дълъг почти пет метра и е проектиран на основата на аеродинамичните принципи. Покривът се спуска назад елегантно в стила на купе, като това спомага за постигането на отличен коефициент на съпротивление от 0,23.

ID. AERO

Модулната платформа за автомобили с електрическо задвижване (MEB) на Volkswagen допълнително позволява къси надвеси, дълго междуосие и изключително просторен салон на автомобила. ID. AERO е оборудван с мощна литиево-йонна батерия с нетно енергийно съдържание от 77 кВч.

Благодарение на взаимодействието на ефективната задвижваща система и отличните аеродинамични свойства, ID. AERO постига пробег до 620 километра (WLTP)5, което е подходящо за дълги разстояния.

Volkswagen продължава напред със своята глобална електрическа офанзива със стратегията си Way To ZERO. Новият флагман на ID. семейството ID.AERO ще се предлага в целия свят в бъдеще – също в Европа и Северна Америка в допълнение към Китай.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.