Volvo иска да се превърне в изцяло електрическа марка

Volvo

Volvo иска да бъде изцяло електрическа марка до края на това десетилетие. Шведската компания представи нова хардуерна и софтуерна технология, която ще бъде в основата на бъдещите поколения електрически превозни средства.

Шефът на Volvo – Хакан Самуелсон, разкри плановете си фирмата да се превърне в лидер на пазара при премиум електрически автомобили чрез използване на нова технология. Тя се очаква да увеличи обхвата, безопасността и функционалността на новите возила.

Плановете бяха подробно описани на събитието Tech Moment. Самуелсон заяви, че Volvo се е ангажирала да се трансформира в изцяло електрическа компания до 2030 г. и се стреми да увеличи допълнително своя дял от първокласни електрически автомобили.

„Става въпрос за електрификация. Това изисква да изградим нови технологии за батериите. Не може просто да ги взимаме от външен доставчик. Трябва да се задълбочим и да ги разберем по начина, по който разбираме двигателите с вътрешно горене. Със сигурност ще опознаем добре анодите и катодите. Разбира се имаме нов софтуер, разработен специално за тази цел. Той трябва да ни помогне в изграждането на автомобилите и да ни помогне да сме на първите места в света по производство на електромобили“, сподели шефът на Volvo.

„Друго нещо, в което искам да сме лидери е безопасността. В момента внедряваме нови технологии, които ще ни позволят да достигнем съвсем ново ниво на безопасност. Това ще бъде запазената ни марка“, обобщи Хакан Самуелсон.

Също така Volvo ще използва данни в реално време, с които иска да подобри безопасността на автомобила. Шведската марка отдавна се е фокусирала върху системите за безопасност и опитва да усъвършенства тази технология до нови нива.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *