Xiaomi представи най-новия си 5G смартфон

Китайският технологичен гигант Xiaomi представи своя най-нов смартфон с възможности за 5G връзка – Mi Mix 3 5G по време на „Световния мобилен конгрес“, провеждащ се в Барселона, като супер модерният мобилен телефон ще се появи на пазара през май.

Компанията отбеляза, че 5G възможностите на новия смартфон са факт благодарение на микропроцесор Snapdragon 855 на американската фирма Qualcomm и на 5G модем на компанията X50, което позволява на потребителите да изтеглят 15-минутно видео с резолюция 1080p само за една секунда.

Началната цена от 680 щатски долара е описана от старши вицепрезидент на Xiaomi – Сян Ван като „много, много агресивна цена“. Той отбеляза, че този ход идва, тъй като технологичната компания се стреми да „насочи технологията от пето поколение (5G) към обикновените потребители, така че все повече и повече хора могат да си позволят да я закупят“.


На същия световен технологичен форум в Барселона, друг китайски гигант в лицето на Huawei представи новия си сгъваем смартфон 5G Mate X, който се конкурира със смартфона Galaxy Fold на Samsung, представен по-рано през миналата седмица.

„Този телефон (5G Mate X) не е само за днешната 5G мрежа, но и за бъдещите мобилни мрежи от пето поколение. Според всички показатели, които можете да видите, производителността и скоростта са най-бързите за 5G в света“, заяви главният изпълнителен директор по продажбите на Huawei – Ричард Ю.

Сгъваемият смартфон Mate X ще конкурира с Galaxy Fold на Samsung, представен по-рано тази седмица, който се очаква да се появи по рафтовете на магазините на 26 април и да бъде на цена от $ 1980.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.