Yamaha
Евтини самолетни билети

Yamaha ще започне производството на електрически скутери. Японският производител показа концепцията на модела E01 на международното автомобилно изложение в Токио през 2019. Близо две години по-късно производствената версия на този мотоциклет е готова да бъде пусната на пазара.

Очаква се Е01 да бъде най-впечатляващият модел на електрическите машини на Yamaha. Подробности за дизайна и версията бяха разкрити на шоурума. Марката се опитва да получи патент за поне пет отделни иновации, които имат за цел да донесат всички предимства на захранването на батерията.

Същевременно Yamaha се опитват да минимизират обичайните недостатъци на електрическите велосипеди. За момента се знае, че Е01 ще носи същото име като концептуалният мотор, тъй като от Yamaha са запазили традиционната концепция на машината.


Цялостаната форма и стил на машината ще бъдат запазени, но дизайнът на производствения модел ще е омекотен, особено около седалката. Също така финалната версия е с по-конвенционални пластмасови панели около седалката и с пилион дръжки, вградени в каросерията.

Инженерите на Yamaha също така са положили особено усилия за максимизиране на пространството под седалката. Електрическият мотор е монтиран малко над и зад предното зъбно колело, задвижван от редукторна предавка. Останалата част от електрониката е монтирана в редица пред двигателя и трансмисията. Непосредствено пред двигателя е разположен регулаторът на скоростта, който се охлажда чрез специална тръба, която насочва въздух зад предното колело.

Самата батерия също е патент на японците. Тя е монтирана в пластмасов корпус и е закрепена за постоянно в тръбната стоманена рамка отдолу. Оформлението поставя схемите за управление пред основния пакет батерии, което позволява предната част на мотора да бъде по-тясна от задната. Това значи, че кабелите могат да бъдат прикрепени отстрани, без да се добавят към общата ширина.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.