туризъм

Светът е пълен с прекрасни места за посещение и това може да ви доведе до трудности в  избирането на идеалната за вас дестинация.

Поради тази причина сме избрали някои от най-удивителните локации на планетата, които всеки задължително трябва да посети поне веднъж в живота си.

Ако все още не сте избрали място за лятната си ваканция, ето 4 готини места за туризъм от различни точки на планетата.


Южният остров на Нова Зеландия

Той е пълен с уникални пейзажи навсякъде върху територията му. Там може да намерите множество красиви планини, фиорди и ледници. Националният парк Фиордланд се намира на този остров, той е много впечатляващ и е обект на световното наследство на ЮНЕСКО. Интересно занимание на острова е и наблюдаването на нощното небе от обсерваторията на планината Джон. Има и по нещо за любителите на хубавата храна и вино в региона Марлборо.


Бора Бора

туризъм

Този малък остров е изпълнен с красиви гледки. Интересен за него факт е, че дремещ вулкан се издига в центъра на  острова, като той продължава през джунглата и се влива в лагуна. Бора Бора е идеален за феновете на тропическите дестинации. Там може да намерите множество луксозни курорти и приятни жители. В изобилие са и топлите води, както и слънчевото време. На острова може да се гмуркате с шнорхели и да изкачвате тропически планини. Главният недостатък на това райско кътче обаче е фактът, че е изключително скъп за посещение.

Рим

Има нещо вълшебно в този град. Независимо дали става въпрос за мистерията, обграждаща близко разположения Ватикан или страховитият Колизеум, градът може да предложи прекрасни исторически локации, които си заслужава да посетите. Столицата на Италия е прословута с история датираща от времето на Юлий Цезар и Октавиан, както и много други. Пантеонът, Римският форум и множество църкви от преди няколко века са другите места, които трябва да разгледате. В Рим може да се насладите на прекрасното изкуство във ватиканските музеи, както и на традиционната и превъзходна италианска кухня.


Токио

туризъм

Огромният град в Япония е известен с непрекъснатата си оживеност и движение, множеството коли, влакове на метрото, както и кораби около града, които сякаш непрестанно пътуват нанякъде. Въпреки непрестанното движение, там може да забележите и множество знаци в ярки светлини, които ви заканват да застанете мирно и да ги съзерцаете. В града има и множество исторически забележителности и музеи, които са прочути в цял свят. Също така Токио може да предложи прекрасно суши и японски ястия, които си заслужават да бъдат опитани.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *