Биографичната лента за живота на Дж. Р. Р. Толкин излиза на 10 май

Дж. Р. Р. Толкин

Животът на създателя на „Властелинът на пръстените“ Дж. Р. Р. Толкин ще бъде разказан в нов биографичен филм. Според Hollywood Reporter компаниите Fox Searchlight Pictures и Chernin Entertainment са обявили 10 май за датата, на която ще излезе биографичната драма „Толкин“. Режисьор на лентата е Домe Карукоски. В ролята на младия Толкин ще бъде Никилъс Холт, а Лили Колинс ще играе голямата любов на писателя – Едит Брат.

Легендарният писател, който създаде популярния фантастичен роман „Властелинът на пръстените“ и предисторията му „Хобитът“, ще е герой в историческа драма за живота си и за събитията, които са го накарали да напише бестселърите. Дж. Р. Р. Толкин се е сражавал в Първата световна война между 1914 и 1918 г. и е кодоразбивач от запаса във Втората световна война между 1939 и 1945 г.

Дж. Р. Р. Толкин
Никълъс Холт

Той е близък приятел и на създателя на „Хрониките на Нарния“ Клайв Стейпълс Луис, с когото създават писателската група Инклингс. Толкин пише „Хобитът“ през 1937 г., а близо 20 години по-късно излиза и продължението му „Властелинът на пръстените“. Книгите бяха продадени в милиони копия по цял свят, завладявайки въображението както на деца, така и на възрастни.

Те бяха превърнати в касови филми от режисьора Питър Джаксън. Трилогията на прочутия режисьор излезе между 2001 и 2003 г., а последната част „Завръщането на краля“ беше наградена с Оскар за най-добър филм. След това Джаксън създаде трилогия и за „Хобитът“, първият филм от която излезе миналата година.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *