Дж. Р. Р. Толкин
Евтини самолетни билети

Животът на създателя на „Властелинът на пръстените“ Дж. Р. Р. Толкин ще бъде разказан в нов биографичен филм. Според Hollywood Reporter компаниите Fox Searchlight Pictures и Chernin Entertainment са обявили 10 май за датата, на която ще излезе биографичната драма „Толкин“. Режисьор на лентата е Домe Карукоски. В ролята на младия Толкин ще бъде Никилъс Холт, а Лили Колинс ще играе голямата любов на писателя – Едит Брат.

Легендарният писател, който създаде популярния фантастичен роман „Властелинът на пръстените“ и предисторията му „Хобитът“, ще е герой в историческа драма за живота си и за събитията, които са го накарали да напише бестселърите. Дж. Р. Р. Толкин се е сражавал в Първата световна война между 1914 и 1918 г. и е кодоразбивач от запаса във Втората световна война между 1939 и 1945 г.

Дж. Р. Р. Толкин
Никълъс Холт

Той е близък приятел и на създателя на „Хрониките на Нарния“ Клайв Стейпълс Луис, с когото създават писателската група Инклингс. Толкин пише „Хобитът“ през 1937 г., а близо 20 години по-късно излиза и продължението му „Властелинът на пръстените“. Книгите бяха продадени в милиони копия по цял свят, завладявайки въображението както на деца, така и на възрастни.


Те бяха превърнати в касови филми от режисьора Питър Джаксън. Трилогията на прочутия режисьор излезе между 2001 и 2003 г., а последната част „Завръщането на краля“ беше наградена с Оскар за най-добър филм. След това Джаксън създаде трилогия и за „Хобитът“, първият филм от която излезе миналата година.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.