Голямото преследване
Евтини самолетни билети

Делничните вечери ще се превърнат в празник на знанието от 5 септември с най-новото предаване на NOVA – „Голямото преследване“. От понеделник до петък в 18:00 ч. емблематичният водещ Ники Кънчев ще представя най-големите умове в България, а към него ще се присъедини А отборът на знанието – четирима професионални „преследвачи“.

“Очаква ни една игра от ново поколение. Модерният вариант на тези игри на знанието бяха въведени от NOVA, с което можем да се гордеем. Сега следва още по-голяма революция с „Голямото преследване“ – освен участници ще има и „преследвачи“, а студиото е наистина космическо“, сподели Ники Кънчев.

Членовете на елитния отбор от най-знаещите хора в България са Миглена Драганова, Любомир Братоев, Пламен Младенов и Мартин Иванов. Всеки от тях разполага с безспорни знания в множество различни направления, широк набор от разностранни интереси, забележителна обща култура и множество постижения.


Знанието е начин на живот за „преследвачите“, а основната им цел в „Голямото преследване“ ще бъде да провокират обществото да мисли и да се обърне към себеусъвършенстването. За да позиционират своите характерни черти, те ще са разпознаваеми като жената с остър ум, която ще носи лош късмет на незнаещите участници – Дама Пика, Мъдрецът, за когото невежеството ще бъде недопустимо, Професорът, който ще бъде готов да напише слаба оценка на неподготвените играчи и Черният рицар, който ще предизвика на дуел всеки, осмелил се да хвърли ръкавица на знанието.

„Истинският тест е, когато участниците се изправят срещу преследвачите в директна битка. Те ще наказват всяка грешка и всяко незнание. Предстои ни да видим едно ново предизвикателство за ума от 5 септември по NOVA“, допълва Ники Кънчев.

От понеделник до петък в 18:00 ч. участниците в телевизионната игра „Голямото преследване“ ще трябва да демонстрират своите знания, като отговорят на въпроси, чиито брой може да достигне до 210 само в едно предаване. При всяка възможност „преследвачите“ ще опитват да спрат състезателите по пътя им към победата и паричната награда. Сумата, която играчите могат да спечелят, е неограничена и зависи единствено от техните знания и смелост да поемат рискове.


А кои са преследвачите в „Голямото преследване“?

Миглена Драганова (Дама Пика)

Още в училище Миглена Драганова демонстрира завидно любопитство към знанието, като хуманитарните науки се превръщат в любими дисциплини. От ранна детска възраст се влюбва в четенето и литературата, които до ден днешен са част от нейното ежедневие. Миглена се увлича по английски, американски и латиноамерикански автори, без да се ограничава в литературния жанр. Друга силна страна на Дама Пика са езиците, които я насочват и към изучаване на английска филология. Има афинитет към модата, световно кино, готвенето и популярните личности. Кариерата си стартира като учител по английски език, а от над 10 години е преводач. Миглена Драганова е първата жена, печелила предаването на Българската национална телевизия „Последният печели“. Обича предизвикателствата и не се страхува от нищо.

Любомир Братоев (Мъдрецът)

Голямото преследване

Любомир Братоев разполага с широк набор от разностранни интереси и може да се похвали със забележителен живот, превърнал се в пътешествие на шест континента. След дипломирането от Техническия университет в България, продължава образованието си в Германия. Упражнявал е повече от любопитни професии, сред които шофьор на такси в Берлин, ресторантьор, секретар на община в София, екскурзовод. Любомир е и Протодякон на Българската Православна Църква. Ръкоположен е, докато е живял в Берлин, където е правил аспирантура. Член е на Асоциацията на екскурзоводите в България, като туризмът е основното му занимание в днешни дни. Любимите теми на Любомир са история, география, духовност, нрави, обичаи, интересни факти и история на паметници. Освен всички свои интереси, Мъдрецът има и голям опит в участието в телевизионните игри, сред които и „Стани богат“.


Мартин Иванов (Черният рицар)

Голямото преследване

Мартин Иванов е носител на неподобрения до момента рекорд в предаването „Последният печели“ на Българската национална телевизия, където извоюва впечатляващите 18 последователни победи. Захласва се по миналото, затова избира да учи история в СУ „Св. Климент Охридски“. Мартин е работил като спортен журналист и е един от авторите на книгата „Великият Ливърпул“ с 300 въпроса от историята на клуба. Най-ценното му постижение в училище е победата в куиз, посветен на 3-ти март и Освобождението на България, още в първи клас. Черният рицар е национален куиз шампион за 2013 г., шампион в Blitz Quiz за 2018 г., участник в Европейската куиз купа през 2019 г. Интересува се от нумизматика, музика, кино, литература, спорт и др.

Пламен Младенов (Професорът)

Капитанът на Националния куиз отбор Пламен Младенов винаги достига най-високите резултати сред българските играчи на световни куиз първенства. Професорът превръща знанието и куизовете в своя професия през последните 28 години. Още от ранна възраст проявява интерес към шахмата, журналистиката, радиото и телевизията. Завършва Софийската математическа гимназия и Физическия факултет на СУ. Зад гърба си има редица престижни класирания, сред които – индивидуално 10-то място в категория „Спорт“ на Европейското първенство по куиз в Загреб през 2017 г.  и отборно – първото място във Фестивала на знанието в Габрово през 2022 г., 6-то място в Aspirational Cup на Европейското първенство по куиз във Венеция през 2018 г., както и най-високия резултат в предаването „Спортисимо“ на БНТ през 2018 г. Темите, които интересуват Пламен, са спортът, историята, литературата, политиката, астрономията, филмовата музика и много други.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.