Hammerhead

Една от знаковите трибют банди на Metallica в Европа – Hammerhead, ще празнува своите идоли с два врзивяващи концерта в София.

На 12 ноември феновете ще чуят „Deep Cutz” – бутикова селекция от рядко изпълнявани на живо парчета на Джеймс Хетфийлд и компания.

13 ноември е отреден заслужено за „Golden Classics” – хитовете, с които култовата четворка от Сан Франциско се превърна в хеви институция.


Концепцията на шоуто Hammerhead избират, след като Metallica обявиха, че ще отбележат 4 десетилетия на сцена с два специални гига в родния си град на 17 и 19 декември.

Кой от вас си спомня мразовития социализъм, презаписваните касетки и първите тонове на „Seek & Destroy“… песен на новата млада банда от непознатия и обвит в пропагандна мистерия Чичо Сам? А кой от вас би предположил тогава, че всъщност чува първите тонове на една 40 годишна метъл симфония, която в годините ще се развива и разнообразява и никога няма да се повтори или доскучае?“, споделя фронтментът Николай Петков.


Дори самият Елтън Джон наскоро призна, че „Nothing Else Matters“ е една от най-великите любовни балади, които са създавани изобщо. Ние от Hammerhead поставяме изкуството на Metallica точно там горе… при звездите… при Бах, Моцарт и Вивалди… при Майкъл, Елвис и Макартни.“

Двете вечери с музиката на Metallica са разделени на The Deep Cuts (12 ноември) и The Golden Classics (13 ноември).

Hammerhead

The Deep Cuts ще включва сет за напреднали. Ще презентираме рядко изпълнявани песни в хронологичен ред, с надеждата да се докоснете до развитието и утвърждаването на групата освен като класически познат Метъл гигант, така и като докосваща всички меломани, които ценят музикантските парчета.

Във втория лайв – The Golden Classics, ще оттдадем нашатa почит към песните, които превърнаха Metallica от ъндърграунд траш банда в мейнстрийм рок течение, което отнася вече четвърто поколение в дълбоките си яростни води. Ще има гост музиканти, интересни интерпретации и изненади“, обещават Hammerhead.

Eпична мощ и як звук: два концерта в София за юбилея на Metallica

Metallica празненствата в Joy Station ще бъдат с епична мощ и як звук, като Hammerhead ще направят всичко възможно запис от събитията и сетлистовете да стигнат до идолите им.

За да се забавлявате с максимално усещане за комфорт и безопасност, в Joy Station се спазват актуалните епидемични мерки – достъпът до всичките събития за лица над 18 години се случва срещу представен зелен сертификат за ваксинация, отрицателен PCR или бърз антигенен тест, който можете да направите до 48 часа преди да влезете в клуба.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.