Финалът на Шампионската лига

Футболът

Седмицата на футболните финали е към своя край с едно наистина уникално зрелище, а именно финала на любимата Шампионска лига. Както знаете, за купата ще премерят сили два отбора от Англия – Манчестър Сити и Челси.

Финалът ще се проведе тази вечер, само че в Порто, Португалия, вместо в Истанбул, като са взети всички мерки за безопасност. Тази промяна беше наложителна след като Турция затегна мерките с борбата срещу коронавируса.

Допуснатите фенове ще бъдат по около 6000 за всеки отбор, което е наистина добра новина, след като дълго време всякакви футболни срещи се провеждаха без публика, а да си го кажем направо – когато няма фенове имаме чувството, че гледаме тренировка.

Шампионската лига

Мачът е изключително важен и за двата тима – все пак най-престижната купа на клубно ниво в света е желана от всеки футболен отбор. “Гражданите“ са за първи път на финал на Шампионска лига и отчаяно искат да вземат първата си такава купа, докато сините от Стамфорд бридж пък искат да прибавят втора към колекцията си, след първата спечелена през 2012 г.

Очаква се срещата да е много оспорвана и интересна, тъй като и двата отбора са силно мотивирани за победа. Футболните фенове пък се надяват на един истински футболен спектакъл. Гуардиола и Тухел ще разполагат с по 5 смени за срещата, като ако резултатът в редовното време остане равен, треньорите ще имат право на още една смяна в продълженията.

Всички фенове на този велик спорт тръпнат в очакване да чуят известната песен на Шампионска лига. Без значение дали любимият ни отбор е на финал, всеки футболен запалянко се вълнува. Това е празник не само за окото на драгия зрител, но и за неговата душа.

Така че заредете хладилника с бира, шкафа с чипс и се настанете удобно пред телевизора. Да се надяваме, че отборите от острова ще направят един красив, интересен и достоен за гледане мач.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *