Iron Maiden

Чакането приключи! Iron Maiden направиха премиерата на новия си 17-и студиен албум – „Senjutsu“. За него те черпят вдъхновение от Изтока.

Чисто новият двоен албум показва, че поразителната креативност на бандата не приключва дотук. Това е първия им албум от 6 години насам и е записан в Париж с дългогодишния продуцент Кевин Шърли и съвместен продуцент Стив Харис.

Албумът е предшестван от възторжено приетото анимирано видео на 15 юли към първия сингъл „The Writing On The Wall„, създадено по концепция на Брус Дикинсън с двама бивши ръководители в Pixar.


То последва месец на тийзър кампания и глобално „търсене на съкровища“ за находки за заглавието на трака и концепцията. След това в края на миналия месец последва втората песен от него – „Stratego“, записана през 2019 в Guillaume Tell studios.

„Senjutsu“ се превежда като „тактика и стратегия„. За албума бандата отново избра услугите на Марк Уилкинсън, който да направи зрелищна корица на самурайска тема, базирана на идея от Стив Харис.

С продължителност по-малко от 82 минути, „Senjutsu”, като предишния запис „The Book Of Souls“, е във формат двойно CD/троен албум на плоча.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *