Iron Maiden

Iron Maiden разкриха чисто новия си трак – “The Writing On The Wall”, с нетърпеливо очаквана глобална видео премиера в YouTube.

Песента е писана от китариста на бандата Ейдриън Смит и вокалиста Брус Дикинсън, продуциран е от Кевин Шърли и съвместно продуцирана от басиста на Maiden и един от основателите – Стив Харис.

Брус Дикинсън първоначално е имал концепция за видеото, която се осъществи в колаборация с печелилите награди бивши ръководители на Pixar и запалени фенове на Maiden, Марк Андрюс & Андрю Гордън. Двойката има общо над 50 години стаж в индустрията на анимирането на високо ниво, включващ работа по The Incredibles, Ratatouille, Brave, Monsters Inc & Finding Nemo.


Сред партньорите, които те избраха да се включат в проекта, са BlinkInk, студио за анимиране в Лондон, уважавано заради работата си по разнообразие от глобални брандове и редица престижни музикални видеа.

Имах доста ясна идея за концепция, която да придружи песента и, когато се срещнах с Mark и Andrew по Zoom, бързо стана очевидно, че всички сме на същата вълна и това се подсили с допълването на Nicos и младия му екип в BlinkInk. Седмичните ни групови срещи по Zoom бяха креативни и много забавни!

Много съм горд с начина, по който стана видеото, наистина е по-скоро като мини филм. Знаех, че ще проработи веднага щом Mark даде живот на предложението ми с невероятния сториборд – мислех си, че можем заедно да направим нещо наистина специално. Смятам, че го направихме и се надявам феновете ни да се съгласят. Всъщност е основно създадено от феновете на Maiden!! ”, коментира Брус.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *