Пътуване към мечтата
Евтини самолетни билети

Специално адаптирана прожекция на филма „Пътуване към мечтата“ ще се проведе на 2 декември от 18:00 часа в кино „Люмиер”.

Филмът е едно от специалните събития на Киномания и се реализира съвместно с Фондация „Светът на Мария“ и с подкрепата на Столична програма „Култура” към Столична община.

„Пътуване към мечтата“ е създаден в духа на пътешествията на Марк Твен – история за най-голямото приключение в живота на Зак – млад мъж със синдром на Даун.


Зак избягва от пансиона, в който живее, среща се с Тейлър, който има своите проблеми и преследвани двамата пътуват из щата Каролина, за да сбъднат мечтата на Зак да стане професионален боец. Ролята на Зак се изпълнява от актьора със синдром на Даун – Зак Готсаген.

Филмът е със субтитри и симултанен превод чрез индивидуални приемници и слушалки и позволява да бъде гледан от хора, които се затрудняват в четенето на субтитри. Прожекцията е посветена на 3 декември – Международния ден на хората с увреждания.


Режисьори на филма са Тайлър Нилсън и Майкъл Шварц. Любопитното около създаването на продукцията е, че Зак среща случайно двамата режисьори и съвсем искрено им споделя, че иска да бъде кинозвезда.

И когато те се опитват по възможно най-дипломатичния начин да му обяснят, че това е нереална цел, той просто им казва: „Тогава вие напишете и режисирайте филм и аз ще бъда неговата звезда“.

Пътуване към мечтата

Животът на самия Зак никога не е бил лесен. Трябвало е да полага неистови усилия, за да постигне нещата, които ние приемаме за гарантирани. Малко след раждането му лекарите посъветвали майка му Шели да го даде в специално учреждение, тъй като нямало да може да ходи и да говори. Тя отказала.

Проектът Киномания е реализиран с подкрепата на Министерството на културата и е част от Календара на културните събития за 2021 г. на Столична община. Събитието ще протече при спазване на всички противоепидемични мерки.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.