Книгите, които си струва да прочетете

Необятен е светът на литературата. Има толкова много книги, които си заслужава да се прочетат, но някак времето все не стига.

Да не говорим, че постоянно излизат нови и нови, като доста голяма част от тях са наистина интересни и приятни за четене. Без значение каква книга ще прочетете, не забравяйте, че четенето е като гимнастика за мозъка.

Доказано е – мъжете харесват най-вече детективски романи, истории, в които има някаква загадка за разгадаване, шифър за разбиване и изобщо сюжет от подобен характер. По този начин те активират тази част от мозъка си, която е отговорна за решаването на различни логически задачи и пъзели.


А всички знаем, че въпреки че жените могат да правят по няколко неща едновременно, то мъжете се съсредоточават върху една задача, но за сметка на това я изпипват до най-малкия детайл.

Книгите, които си струва да прочетете

Книгите на Джак дю Брул са един чудесен избор за всеки мъж. В повечето от тях главно действащо лице е геологът Филип Мърсър, който винаги попада на различни красиви и интересни места и трябва да разгадае древна загадка, да спаси приятел и разбира се да предотврати някоя сериозна световна катастрофа.

Неговото геоложко образование му помага много в тези му начинания, и разбира се, до него винаги има някоя красива жена, която му помага. Едни от най-интересните му книги са „Мините на цар Соломон“, „Реката на тайните“ и „Хаос“.

Други изключително завладяващи книги са разбира се тези на световноизвестния Дан Браун. Приключенията на Робърт Лангдън завладяват, както мъже, така и жени. Голяма част от тях са пренесени и на големия екран, но винаги книгата е за предпочитане пред филма – много по-подробна е и освен това кара нашето въображение да си представя различни картини.

Най-известните му книги са „Шифърът на Леонардо“, „Шестото клеймо“, „Произход“, „Ад“. В тях Лангдън разшифрова различни сложни кодове, с които успява да спре т.нар. лоши, които се опитват да завладеят света или да навредят трайно на човечеството.

Книгите, които си струва да прочетете

Португалският писател Жозе Родригеш душ Сантуш също е от авторите, които биха се харесали на мъжете. В основата на неговите книги отново има загадки за решаване и постоянно държи в напрежение своите читатели.

Едни от най-интересните му са „Ватиканът“, „Божията формула“, „Последната тайна“, „Мъжът от Константинопол“, и „Милионерът в Лисабон“.

Това са една много малка част от книгите, които биха се харесали на всеки мъж (а честно казано и на всяка жена). Разбира се, почти всяка книга е подходяща, както за жени, така и за мъже.

Така, че каквото и да ви се дочете, мили мъже, просто го отворете и оставете въображението и логичната ви мисъл да се развихрят.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *