Луцифер

Сериалът „Луцифер“ се завръща в ефира на FOX с премиерните си два сезона. Историята в него разказва за прословутия паднал ангел.

Отегчен и нещастен от битието си на господар на Ада, Луцифер Морнингстар (Том Елис) се отказва от трона си и се оттегля в Града на Ангелите – Лос Анджелис, където става притежател на известния пиано бар „Лукс“.

Луцифер се наслаждава на оттеглянето си, като се отдава на някои от любимите си удоволствия – вино, жени и музика, докато красива поп звезда не е брутално убита пред „Лукс“. За пръв път от около 10 милиарда години той усеща как нещо дълбоко в него се пробужда.


Луцифер

Не е сигурен дали това е потиснатото му желание да наказва грешниците или е нещо по-дълбоко и объркващо – наистина ли е способен да изпитва чувства към човешко същество? Тази мисъл смущава не само него, но и най-добрия му приятел и довереник Мазикиън (известен още като Лабиринт), жесток демон в образа на красива млада жена.

Убийството привлича вниманието на детектива от отдел убийства в Лос Анджелис – Колуи Декър, която е едновременно отблъсната и силно привлечена от Луцифер. Докато работят заедно по разрешаването на случая с убийството на поп звездата, Луцифер e поразен от вътрешната доброта на Клоуи.


Свикнал да се сблъсква с най-лошо от човечеството, той започва да се замисля дали все още има надежда. В същото време пратеникът на Бог – ангелът Амелданиел, отива в Лос Анджелис, за да убеди Луцифер да се върне в Ада. Но с Града на Ангелите в краката му и новата му цел, той се забавлява твърде много, за да се върне точно сега.

Секси, мрачна и изпепеляваща, тази едночасова телевизионната драма на продуцента Джери Брукхаймър, базиранa на образите, създадени от Нийл Геймън, Сам Кийт и Майк Дрингенбърг за импринта Vertigo на DC Entertainment, представя идеята, че всеки трябва да получи шанс за изкупление… дори самият Дявол.

В ролите: Том Елис като Луцифер Морнингстар, Лорън Джърман като детектив Клоуи Декър и др.
Премиера: 7 декември от 20:00 часа
Излъчване: от понеделник до петък от 20:00 часа @ FOX
Времетраене: 60 мин.
Жанр: Драма
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.