Лято 2021 идва с Фестивал на приключенията във Врачанския Балкан

Фестивал на приключенията във Врачанския Балкан

Община Враца, фондация „Америка за България“, природен парк „Врачански Балкан“ и туристическата платформа Open Vratsa стартираха подготовката на Фестивал на приключенията във Врачанския Балкан.

Първото издание ще се проведе от 7 до 11 юли на различни локации в природния парк, както и в населените места около парка: гр. Враца, с. Згориград, с. Паволче и с. Челопек.

Организаторите канят спортните клубове, сдружения, читалища и професионалисти да участват със свои предложения в програмата на фестивала.

Сред дейностите в програмата са вело и планински преходи, скално катерене, фото-турове, ателиета за деца сред природата, кулинарни ателиета и базар на традиционни храни и др. Програмата на фестивала е отворена за кандидати и от цялата страна, но приоритет имат предложенията на местните клубове и организации.

Срок за кандидатстване: 22 април – 2 май.

Одобрените предложения ще могат получат и финансова подкрепа от 100 до 700 лв. – за материали, екипировка, транспорт, безопасност на участниците и други, като условието е кандидатите да живеят или да са регистрирани на територията на Община Враца.

Повече информация за фестивала, изискванията, както и формуляр за кандидатстване са предоставени на платформата OpenVratsa.


Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *