Никой
Снимка: Форум Филм България

На 21 май, в киносалоните, създателите на емблематичните „Джон Уик“ и „Хардкор“ ни канят да изживеем изключителния екшън-трилър „Никой“ – оригиналната и пленяваща история на преминаващ незабележимо през живота обикновен мъж, чиито най-смъртоносни и безскрупулни инстинкти са събудени от група престъпници, поставящи живота на семейството му в опасност.

„Никой“ взима добре познатите тропи на екшън филмите и ги преобръща изцяло, предлагайки нов и свеж поглед към жанра. Обикновено подобен тип истории, като доста успешните „Джон Уик“, „Твърде лично“ и „Закрилникът“, стъпват върху клишето за „лошите, които се забъркват с неподходящия човек“ – който винаги е коравият герой.

„Никой“ задава въпроса, какво би станало, ако лошите се забъркат с „подходящия човек“ – със съвсем обикновен мъж, който не представлява никаква заплаха и не би трябвало да отвръща на удара, но, изненада, все пак го прави. Филмът изследва темата за способността на нормалния човек за насилие, когато е притиснат в ъгъла и няма какво да губи.


Носителят на „Еми“ Боб Оденкърк (Обадете се на Сол, Вестник на властта, Небраска) е Хъч Мансел – недооценен и пренебрегван баща и съпруг, който се е примирил с ролята си на неудачник. Когато една нощ двама крадци нахлуват в дома му, Хъч не предприема нищо, за да защити себе си и семейството си, надявайки се да избегне по-сериозно насилие. Синът му Блейк (Гейдж Мънроу, Колибата) е тийнейджър и е разочарован от него, а съпругата му Бека (Кони Нилсен, Жената чудо) се отчуждава още повече.

Последствията от инцидента отключват потискания от много време гняв на Хъч и събуждат отдавна заспали инстинкти, които го отвеждат по брутален път, който ще разкрие тъмни тайни и смъртоносни умения. Сред порой от юмруци, изстрели и свистящи гуми, Хъч трябва да спаси семейството си от опасен противник (руския актьор Алексей Серебряков, McMafia на Amazon) и да гарантира, че никога повече няма да бъде припознаван като никой.

„Никой“е история за сбъднати желания. За мъж, който преоткрива себе си и за фантазията на вероятно милиони бащи: „Какво би станало, ако имах определени способности, и отново се превърна в мъжа, който бях.“ Филмът предлага широк спектър от емоции. В него зрителите ще открият любовна история, хора, които преоткриват себе си, зрелище и луди екшън сцени, както и много забавление. Очаква ни едно емоционално преживяване – само в кината.

Режисьор на „Никой“ е Иля Найшулер (Хардкор), а сценарист е Дерек Колстад (Джон Уик 1, 2 и 3). Филмът е със специалното участие на носителя на награда „Еми“ Кристофър Лойд (Завръщане в бъдещето) и музиканта Робърт Фицджералд Дигс, по-известен като RZA. Продуценти на „Никой“ са Кели Маккормък и Дейвид Лийч (Бързи и яростни: Хобс и Шоу, Дедпул 2).

„Никой“ не е за подценяване – от този петък, 21 май, в кината.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.