Mercyful Fate

Легендарните Mercyful Fate са третият хедлайнер на Hills of Rock 2022, който ще се проведе между 21 и 23 юли на Гребния канал в Пловдив.

Една от най-влиятелните метъл банди в света ще се качи на сцената на фестивала на 22 юли за своя първи концерт в България.

Mercyful Fate е създадена през 1981 в Дания от King Diamond и Hank Shermann. Групата свири класически хевиметъл с прогресивни елементи и хардрок от 70-те, съчетани с епични вокални фалцети и текстове за сатанизъм и окултното.


Това и corpsepaint, черно-белият грим, наложен от King Diamond и характерен за блек метъла, превръща Mercyful Fate във влиятелна група-култ не само за верните фенове, но и за популярни артисти като Slayer, Metallica и Death.

През лятото на 2022 групата ще свири само на няколко внимателно подбрани концерта в цяла Европа, а Hills of Rock е сред избраните фестивали. В сетлиста си за предстоящите шоута Mercyful Fate обещават да включат парчета от култовия албум „Melissa“, от „Don’t Break The Oath“ и някои чисто нови песни.

С присъединяването на знаменитите датчани, звездната хедлайнер програма за трите фестивални дни за четвъртото издание на Hills of Rock изглежда така:

  • Ден 1, 21 юли: Slipknot
  • Ден 2, 22 юли: Mercyful Fate
  • Ден 3, 23 юли: Sabaton

Новите и препотвърдени имена за догодина включват още и агресивната немска метъл/дет кор машина Heaven Shall Burn, екстремните полски метъли Behemoth и гигантите на траша Testament.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.