Ози Озбърн

Принцът се завърна! Отбележете 9 септември в календара си, защото това е датата на издаване на „Patient Number 9“ – новия албум на всепризнатия, удостоен да бъде в Залата на славата на рок енд рола, носител на Grammy Ози Озбърн.

Това е неговият тринадесети солов проект и първия след колекцията му „Ordinary Man“ от 2020 г., която разби всички класации.

Едноименният първи сингъл и видеоклип „Patient Number 9“, съдържат спиращо дъха соло от легендарния китарист Джеф Бек. Визуализацията е режисирана от носителя на награди Emmy и Grammy – Тод Макфарлън, с когото хеви метъл титанът работи за пръв път.


В допълнение към характерните за режисьора и типични за комиксите илюстрации,  по време на солото на Бек във видеото могат да се видят и анимирани рисунки от Ози.

„В безмилостния бизнес, наречен музикална индустрия, всеки креативен човек с успешна кариера от няколко десетилетия е показал умение, талант и упоритост, които винаги ще предизвикват моето възхищение. Ози показва на мнозина от нас, творците, че наистина е възможно да си изкарвате прехраната, правейки почти цял живот това, което обичате. Продължавай, великане!”, коментира с възхита Макфарлън.


Историческият албум може да се похвали с участието на китаристите Зак Уайлд, Джеф Бек, Ерик Клептън, Майк Маккрийди от Pearl Jam. Феновете ще могат да чуят на барабаните  Чад Смит от Red Hot Chili Peppers, както и записания приживе Тейлор Хоукинс от Foo Fighters.

Робърт Трухильо (от Metallica) – стар приятел и бивш басист на Ози, свири в повечето парчета от албума, а Дъф Маккагън от Guns N’ Roses и Крис Чейни от Jane’s Addiction поемат щафетата в останалата част. Тони Айоми, съосновател на Black Sabbath  и бог на рифовете, ще участва за пръв път в солов проект на принца на мрака.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.