Лъвско сърце
Евтини самолетни билети

Най-атрактивното и тежко предизвикателство в българския спортен календар – ултра крос триатлонът „Лъвско сърце“ ще се проведе на 4 септември, събота, на плаж Перла в Приморско.

Поради изключително големия интерес към шестото поредно издание на състезанието и рекордния брой участници, организаторите добавиха още места и запълниха целия капацитет на базов лагер „Лъвско сърце“, който се намира на плаж Перла в Приморско.

Местата за участие в ултра крос триатлона „Лъвско сърце“, в индивидуалната категория „ултра“, бяха изчерпани още през ноември 2020 г. – почти веднага след отварянето на регистрацията.


Към момента единствените останали места за включване в състезанието са за двойни и тройни участия в категория „щафета“. В тази категория, в отбор от трима, всеки атлет преодолява един от етапите, а в отбор от двама – единият атлет участва в две дисциплини по избор.

Етапите следват последователност: плуване, колоездене и бягане. „Лъвско сърце“ е единственото по рода си състезание, което съчетава традиционните за триатлон етапи, но в по-различна обстановка.

Лъвско сърце

С трасе от 140 км, което преминава през природните забележителности на Приморска Странджа и покрай 12 тракийски светилища, състезанието съчетава спорта на открито с мистичната култура и природа на региона. Целта му е да събуди свръхчовешкото във всеки участник – неговото „лъвско сърце“.

Размерите на състезанието и многобройните участници предполагат набирането и на по-голяма група от доброволци, без която реализацията на събитието би била невъзможна.

Лъвско сърце

Организаторите от „Лъвско сърце“ призовават всички приключенци с добра воля да се присъединят към екипа в дните от 3 до 5 септември. Записванията за доброволци стават през уебсайта на състезанието.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.