Scorpions

Легендарната германска група Scorpions изненада с премиерата на сингъла „Hammersmith“.

Той не просто е посветен на величествения културен център Hammersmith, а е и съвременен манифест, рефлектиращ безграничния ентусиазъм на бандата, който тя все още има към хард рока и метъла – корените на нейната слава.

Hammersmith е разположен в едноименния квартал на Лондон. Някои от изпълнителите, които са имали привилегията да свирят там, са легандарните групи The Who, Queen, AC/DC, Motörhead, Metallica и Scorpions.


Музиката, композирана от основателя на Scorpions – Рудолф Шенкер, барабаниста Мики Дий и Магнус Акс, е страхотна възможност за певеца Клаус Майне (текст) да докаже, че неговите рок вокали са също толкова невероятни, колкото и баладичните му тонове.

Парчето „Hammersmith“, коeто бе представено като бонус трак към британската версия на последния им албум – „Rock Believer“, безапелационно е много специална част от новия репертоар на суперзвездите.


„Песента ни връща към времето, когато все още бяхме в малките клубове и просто мечтаехме някой ден да свирим в храма на рока – Hammersmith Odeon“, споделя Клаус Майне.

Музкалната колекция „Rock Believer“, чиято премиера беше през февруари, е записана предимно в Peppermint Park Studios в Хановер, Германия и е миксирана в легендарното Hansa Studios в Берлин от известния инженер Михаел Илберт. Тя е издадена точно 50 години след дебютния албум на Scorpions – „Lonesome Crow“ (1972).
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.