Живот в сенките

Последният ден на септември ще донесе по Epic Drama новия сезон на популярния скандинавски шпионски трилър от епохата на Студената война „Живот в сенките“.

Историята продължава през 1956 г., турбулентна година, както за Финландия, така и за целия свят. Финландският президент Урхо Кеконен встъпва в длъжност в същия ден, в който започва голямата обща стачка.

Ирьо Илитало, лидерът на Юмрука, трябва да увери Кеконен, че с екипа му все още са необходими, за да остане на власт. Постепенно обаче Юмрукът осъзнава по-голям план, който излага на опасност както тях самите, така и цяла Финландия.


След протестите в Полша и Унгария хората планират въстание в Източна Карелия в Русия. Тайна организация „Братя на гнева“ обучава войски и се сдобива със значително количество оръжия на международния оръжеен пазар с финансова помощ от ЦРУ. Хелена най-накрая научава за съдбата на майка си, но ще успее ли да спре избухването на кървава битка на източната граница на Финландия?

Екипът сценаристи – майка и дъщеря Кирсти и Катри Манинен, сервират на зрителите още един сезон най-висококачествени трилър. Всички актьори в главните роли отново са тук, начело с Еми Парвиайнен, която получи номинация за „финландските Еми“ за превъплъщението си като героинята на сериала Хелена Коронен.


Вторият сезон на поредицата посреща двама нови актьори: Ееро Ритала, който спечели награда „Джуси“ за най-добър актьор и „Златна Венла“ за ролята си в ТВ сериала „Оннела“, както и Томи Корпела, носител на различни награди за най-добър актьор от Международния филмов фестивал в Маракеш, Московския филмов фестивал и финландските награди „Джуси“.

Завръзката от първи сезон накратко: Хелена Коронен е млада финландка, току-що завърнала се от САЩ и преследвана от смътни спомени от детството. Така тя се обръща към дядо си (в ролята Hannu-Pekka Björkman) за отговори. Той е заместник началник на Финландската тайна полиция, „Юмрукът“ – топ секретна организация, натоварена със задачата да опази неутралитета на страната.

Живот в сенките

Когато нещата се оплитат и личният и професионалният живот на Хелена се сблъскват, тя решава, че единственият начин да разбере истината е да излезе на първа линия като се присъедини към „Юмрукът“. Така Хелена и „Юмрукът“ се срещат с реално съществували личности като финландския президент Паасикиви и премиер министъра Кеконен, докато се опитват да предотвратят превес на която и да е от враждуващите страни.

„Живот в сенките“, сезон 2 дебютира по Epic Drama на 30 септември и ще се излъчва всеки четвъртък в 22:00 часа.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.