Християн Стоянов

След триумфа на атлетите ни в началото на август, в края на месеца отново отправяме поглед към златото – този път благодарение на забележителните и вдъхновяващи способности и упорита работа на нашите параатлети.

Сред тях се откроява бегачът Християн Стоянов, който броени дни след 23-ия си рожден ден ще се състезава за втори път на пистата на 1500 м.

Той завърши на 7-мо място през 2016 г., но впоследствие стана европейски шампион през 2018 г., а година по-късно взе за България златото от световното първенство в Дубай.


Християн Стоянов

„Подобно на всички българи, аз съм изключително горд от това, което нашите атлети постигнаха тази година.

Отдавна не сме имали толкова високи отличия и затова моята и отговорността на останалите колеги параатлети е още по-голяма.

Положихме максимални усилия по време на подготовката и сега ще дадем всичко от себе си, за да постигнем възможно най-високите резултати.

За мен рецептата да станеш шампион е от няколко ключови съставки – да бъдеш подкрепян безусловно от близките и треньорския си екип, да работиш усилено, за да преодолееш собствените си граници, да направиш необходимите жертви, да бъдеш усърден в тренировъчния процес и, разбира се, да се грижиш за себе си отвъд пистата“, казва Християн.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *