Бохемска рапсодия

Няма как да сте киноман или меломан, а да на сте гледали култовия биографичен филм на режисьора Брайън Сингър – „Бохемска рапсодия“.

Продукцията обра наградите „Златен глобус“ в категория драма, а актьорът Рами Малек, изиграл Фреди Меркюри, спечели самостоятелна награда „Златен глобус“, както и „Оскар“ за най-добра мъжка роля.

Филмът проследява живота на легендата в рок музиката Фреди Меркюри от създаването на група Queen до концерта „Live aid” на стадион Уембли.


Консултанти на продукцията бяха членовете на популярната рок банда Брайън Мей и Роджър Тейлър. А филмът обра овациите и задмина по успех дори класическия „Отнесени от вихъра.“

Сега, две години по-късно, китаристът на Queen – Брайън Рей, обяви, че касовият филм най-вероятно ще има продължение. Той говори за това на живо в профила си в Instagram. Мей заяви, че членовете на групата търсят идеи за продължаване на сценария.

Мей обяви, че това е нелека задача, поради огромния успех на оригиналния филм. А опасността да се опорочи продукцията, ако нещата се объркат, е огромна. „Но все пак рискът си заслужава. Заслужава го и Фреди, убеден е Брайън.

Преди това музикантът се съмняваше, че „Бохемска рапсодия“ може да има продължение. Той разкри, че и другите музиканти от групата не са и помисляли за евентуална втора част на филма.

На малко по-късен етап възниква идеята, че лентата завършва с концерт на стадиона Уембли, а една евентуална нова продукция може да разкаже за смъртта на Фреди Меркюри през 1991 г.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *