Световната здравна организация: Без футбол до края на 2021 година

футбол

Опасенията в Европа, че пандемията от коронавирус не може да бъде овладяна напълно и тежките ситуации отново може да се повторят, вероятно ще ударят много силно по футбола. Световната здравна организация е провела видео разговор с управата на УЕФА, за да се дискутира бъдещето на футболния календар в условията на заразата.

Шокиращото е, че СЗО е препоръчала прекратяването на всички международни състезания до края на 2021 г. Точно така – няма грешка. Не до края на 2020 година, а до края на 2021.

Този разговор поставя под съмнение бъдещето на настоящия и следващия сезон в евротурнирите, както и всички европейски първенства за мъже, жени, юноши и девойки. Особено силно ще рефлектира за Евро 2020, което вече беше отложено за 2021 г.

Световната здравна организация е била изключително сериозна с препоръката си по време на конференцията, която вместо предвидените 60 минути е продължила 2,5 часа. Разговорът е бил много разгорещен и своите прогнози са направили двама авторитетни епидемиолози.

Двамата са представили моделите за нова вълна на заразата от Ковид-19 през следващата година и са показали сценарии, според които е най-добре международните състезания да бъдат замразени до края на 2021 г. СЗО е отбелязала, че позицията ѝ е единствено като препоръка и не може да се меси в дейността на УЕФА, която единствено може да вземе решение по темата.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *