#ТеРазбиратИграта
Илиян Енев, Андреа Банда Банда и Иво Бързаков

От 20 ноември светът ще бъде футбол! За да може да предостави най-изчерпателната, точна и бърза информация на футболните фенове, Българската национална телевизия дава начало на специалните си дигитални проекти, посветени на ФИФА Световното по футбол Катар 2022 – сайтът bntsport.bg и подкастът #ТеРазбиратИграта.

Обществената телевизия разработи специална онлайн платформа, която ще събере всичко най-важно за Мондиала на едно място. Всички срещи, които не се излъчват на живо в ефира на БНТ 1 и БНТ 3, зрителите могат да гледат в сайта bntsport.bg. 

Партньорството с един от най-известните и големи спортни сайтове в България – Sportal.bg, ще позволи на футболните фенове да имат разнообразно и качествено съдържание за всичко, свързано със световното първенство по футбол Катар 2022 – новини на живо за всеки мач, видеa, всички голове, голмайстори и интересни моменти.


Къде ще гледаме мачовете от световното в Катар?

Платформата на БНТ ще даде възможност на зрителите да проследят всеки момент от шампионата и да гледат на живо как се развиват класиранията в групите и в елиминационната фаза до самия финал. 

За да споделят своите вълнуващи футболни емоции, феновете могат да се включат и в онлайн игрите – „Кадър на деня” в сайта на БНТ и „Емоциите, които ни свързват” във Facebook страницата Sport BNT.


Специално за Световното първенството по футбол в Катар, БНТ пуска и своя спортен подкаст – #ТеРазбиратИграта, в YouTube канала на обществената телевизия. Поредицата ще срещне футболните фенове с журналистите, които ще отразят най-големия футболен форум в света, а гости в него ще бъдат и много звезди от шоубизнеса, които ще споделят своята гледна точка за Мондиала и футбола като цяло. 

Водещ на подкаста ще е едно от новите лица на спортната дирекция на БНТ и дългогодишен спортен журналист – Десислава Францова. Зрителите на националната телевизия я познават от отразяването ѝ на Световното първенство по художествена гимнастика в София и от репортерската ѝ работа за спортните емисии на БНТ.

#ТеРазбиратИграта
Десислава Францова

Тя е от Козлодуй и е завършила СУ „Св. Климент Охридски“ – бакалавър „Журналистика“ и магистър „Продуцентство и креативна индустрия”. Нейната страст е футболът, който не само следи с интерес, но и практикува любителски, а с дамския ѝ отбор редовно се включват в благотворителни турнири и инициативи, а целта им е да разпространяват доброто. 

#ТеРазбиратИграта стартира с четири специални епизода, проследяващи случващото се  зад кадър, които разкриват интересните и забавни моменти при заснемането на специалните промо клипове на БНТ за шампионата.

#ТеРазбиратИграта
Радостин Любомиров

В първия епизод зрителите се срещат със спортния журналист Радостин Любомиров, който търси животни, за да прогнозират мачовете на Мондиала, както и с гледачите в Столичния зоопарк и някои от най-атрактивните му обитатели. 

Следващата среща ще е с репортерите на обществената медия в Катар – Бюлент Мюмюнов и Моника Симеонова, които ще споделят очакванията си за най-големия футболен форум, как работят в тандем и как екипът на БНТ пресъздаде пустинна обстановка в промо трейлърите си. 


В третото видео ще видите спортните журналисти Иво Бързаков и Илиян Енев, които показват една забавна тренировка за изявите си в ефир. В епизодът ще видите и професионалните състезатели по джага Красимир Димитров и Данаил Златаров, които разказват защо България има по-големи успехи на джага, отколкото на футбол, както и кои са по-добри на масата – мъжете или жените. 

В последния епизод от поредицата „зад кадър“ на #ТеРазбиратИграта ще видите сокола, който кацна пред БНТ, на какво залагат лицата на футболните студиа и какво да очакваме от Андреа Банда Банда – както и още много други разказани истории. 

#ТеРазбиратИграта
Бюлент Мюмюнов и Моника Симеонова

В следващите епизоди, интернет зрителите ще видят още разкази за преживявания на български фенове, директно от Катар пред Моника и Бюлент и много звездни гости със забавни коментари и блиц интервюта в неформална среда.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *