Хелоуин: краят

На 14 октомври в кината легендарният хорър франчайз „Хелоуин“ достига епичния си, страховит завършек с „Хелоуин: Краят“ – последната част на режисираната от Дейвид Гордън Грийн нова трилогия, започнала през 2018 г. с изключително успешния „Хелоуин“, който се превърна в най-касовия филм в 45-годишната история на поредицата.

Лори Строуд и въплъщението на абсолютното зло Майкъл Майърс се изправят един срещу друг в битка (както физическа, така и психологическа), различна от всичко, което сме виждали досега.

Най-новият трейлър на „Хелоуин: Краят“ ни потапя още по-дълбоко в мрачната атмосфера на филма, разкривайки интензитета на страха и напрежението, които очакват зрителите в киносалоните, като едновременно с това покачва до краен предел нетърпението да видим тази очаквана от десетилетия кулминация. Кой ще оцелее?


Освен традиционните за поредицата страх, напрежение и неподправен и първичен ужас от срещата с безжалостния Майкъл Майърс, които зрителите могат да очакват от филма, „Хелоуин: Краят“ по оригинален начин разглежда и темата за различните форми на насилието, които могат да оставят неизлечим белег в живота на хората и близките им.

Филмът бележи последния път, в който Джейми Лий Къртис влиза в иконичната роля на „първото „финално момиче“ на хорър жанра“ Лори Строуд, с която стартира и богатата ѝ филмова кариера, а автор на музиката е създателят на оригиналния Хелоуин“ – живата легена на жанра Джон Карпентър, който е и изпълнителен продуцент.


Действието на „Хелоуин: Краят“ се развива четири години след събитията в „Хелоуин убива“ и оттогава никой не е чувал и виждал Майкъл Майърс. Лори Строуд живее с внучката си Алисън и пише мемоарите си. След като позволява духът на Майкъл да диктува и определя реалността ѝ в продължение на десетилетия, тя най-накрая е решила да се освободи от страха и гнева и да прегърне живота.

Но когато младият Кори Кънингам е обвинен в убийството на момче, на което е бил бавачка, започва вълна от насилие и ужас, които ще принудят Лори най-накрая да се изправи срещу злото, което не може да контролира и веднъж завинаги да сложи край.

„Хелоуин: Краят“ настъпва от 14 октомври само в кината, IMAX и 4DX.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *