A1 Gaming League

Новият сезон в най-голямата лига по електронни спортове в страната ще започне на 13 ноември с провеждането на първите квалификации по Counter-Strike:GO и League of Legends.

Регистрациите за A1 Gaming League 21/22 вече са отворени на сайта на лигата, а общият награден фонд за двете игри е 50 000 лева.

Последните финали на A1 Gaming League (A1 GL) бяха гледани от над 100 000 зрители онлайн, а част от най-интересните мачове бяха излъчени и в ефира на MAX Sport 1. Новото издание на A1 GL ще има различен и по-динамичен формат.

A1 Gaming League

През последните години A1 GL се превърна в нарицателно за електронните спортове в България и допринесе за развитието на гейминг общността у нас. Следващата цел пред A1 GL е тези успехи да прескочат границите на България.

Поради тази причина организаторите сключиха ексклузивен договор с една от най-големите CS:GO лиги в света Blast Premier, като шампионът от А1 GL по CS:GO ще получи правото да участва в квалификация за Източна Европа за BLAST Premier: Spring Showdown 2022 с награден фонд от близо 300 000 лева ($170 000).


Сезонът в A1 GL ще стартира с квалификациите по CS:GO и League of Legends, които ще се проведат в три последователни уикенда, започвайки от 13 ноември (събота). Всеки любител на електроните спортове и гейминга може се запише на сайта на лигата и да се включи в надпреварата.

Основната част от сезон 21/22 ще започне на 11 декември и ще продължи до февруари, когато ще бъдат определени шампионите по двете игри на финалите на A1 GL 21/22 и всеки от тях ще получи по 10 000 лева.

A1 Gaming League

Срещите ще бъдат излъчвани в най-голямата стрийминг платформа за геймъри Twitch TV, а програмата ще включва коментари и анализи от новото gaming talk студио, в което още една двойка коментатори в двете дисциплини ще анализира, коментира и наблюдава развитието на отборите и играчите в тях през трите месеца от основния сезон.

За зрителите тази години са осигурени и повече награди от партньорите на A1 GL, които ще бъдат раздавани през целия сезон.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.