Спортно лято с БНТ 3
Евтини самолетни билети

Горещо спортно лято предстои за зрителите на Българската национална телевизия. БНТ ще излъчи повече от 300 часа на живо от най-големите спортни събития през лятото.

Аудиторията на спортно-развлекателния канал на БНТ ще има възможността да се наслади на 10 първенства през целия летен сезон, като световните и европейските първенства по плувни спортове и художествена гимнастика, шампионата на планетата по борба и европейските първенства по баскетбол за мъже, лека атлетика, спортна гимнастика и футбол за жени.

За финал на лятото БНТ 3 ще излъчи и останалите срещи от турнира по футбол УЕФА „Лига на нациите“. Българската национална телевизия продължава традицията да излъчва най-значимите спортни събития и първенствата, в които се очакват успехи на наши състезатели.


Спортно лято с БНТ 3

Началото на събитията с българско представяне в „Спортно лято с БНТ 3“ поставя европейското първенство по художествена гимнастика от 16 до 19 юни и в него ще участват вицешампионката от предишното първенство Боряна Калейн, Стилияна Николова и ансамбълът на България. 8 състезатели ще представят България на световното първенство по плувни спортове от 18 юни до 3 юли, сред тях са Антъни Иванов, Любомир Епитропов, Диана Петкова.

На европейското първенство по спортна гимнастика от 11 до 21 август се очаква България да участва с пълен отбор при мъжете, а при дамите да ни представя Валентина Георгиева, която преди дни спечели златен медал на състезание за световната купа.

На европейския шампионат по плувни спортове, също от 11 до 21 август се очаква да стартират двуцифрен брой български представители, сред тях и Йосиф Миладинов, който ще защитава среброто си от миналогодишното първенство.

Най-добрите ни лекоатлети ще участват на европейския шампионат от 15 до 21 август.


В началото на септември българския национален отбор по баскетбол за мъже ще стартира за първи път от 11 години на европейско първенство, което ще се проведе от 1 до 18 септември.

Силно българско представяне се очаква и на световното първенство по борба от 10 до 18 септември.

София ще бъде домакин на световното първенство по художествена гимнастика от 14 до 18 септември, където ще се раздадат и първите квоти за Олимпийските игри в Париж през 2024 година.

Кампанията „Спортно лято с БНТ 3“ ще завърши със срещите на националния ни отбор по футбол в турнира УЕФА „Лига на нациите“ на 23 и 26 септември.

Освен тези събития БНТ ще излъчи, като част от кампанията „Спортно лято с БНТ 3“ и най-интересните срещи от европейските първенства по футбол за юноши и девойки до 19 години, европейското първенство по футзал за жени, финала на световното първенство по футбол за девойки до 20 години, финалите по прескачане на препятствия от световното първенство по конен спорт и световната купа по паркур, на която София е домакин.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.