Изкуството на флирта

флирта

Смята се, че флиртът е едно от най-древните изкуства. Преди много години обаче флиртът е бил умение, на което се учели предимно жените.

Гейшите са ярък пример за това. Те изучавали с години изкуството на съблазняването само с поглед.

Понятието за флирт всъщност е известно още от времето на Клеопатра. Смята се, че самата дума „флирт“ се появява за първи път във Франция. По-късно изразът се популяризира в Англия като синоним на „ухажване“.

флирта

С еволюцията на човечеството еволюира и същността на флирта. Ако някога това е било по-скоро женско умение, то днес флиртът е по-характерен за силния пол. И въпреки всички изменения, които претърпява флиртуването, то запазва най-съществената си част непроменима. А именно – основната цел остава привличането на внимание.

Разбира се, флиртуването остава валидно и за двата пола. Изкуството на женския и мъжкия флирт обаче има определени различия. При мъжете основен коз е чувството за хумор, което е особено ценено от нежния пол. По време на флирт упоритостта, комуникационните умения и самоувереността трябва да бъдат вашите най-добри приятели, момчета.


Разбира се, не трябва да забравяте комплиментите, а усмивката е просто задължителна. Езикът на тялото, докосванията, жестовете не остават незабелязани. Развихряйки се в изкуството на флирта, не забравяйте да се заредите с внимателно отношение към дамата и към нещата, за които ви говори тя.

Флиртът, като всяко изкуство, не следва някакви писани правила и определено не върви в стриктно разписани точки. Това обаче не означава, че той няма своите невидими граници. Естествено всеки човек, независимо от пола, има свой индивидуален и неподражаем стил в изкуството на флиртуването.

флирта

Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да се придържате в невидимите рамки на добре издържания флирт и едновременно с това да запазите своята оригиналност в това изкуство.

  1. Гледайте я в очите. Слагам това на първо място, защото шансът ви за успешен флирт намалява поне на половина, ако се доближите до дамата с поглед, вперен в деколтето и.
  2. Бъдете възпитани. Маниерите ви са първото нещо, което ще направи впечатление на жената. Бъдете любезен и със сигурност не започвайте да я наричате с умалителни имена. Покажете и, че я уважавате не само като жена, а и като личност. Не я докосвайте, ако виждате, че това и е неприятно. По-добре изчакайте тя да ви докосне и по този начин да ви покаже, че физическият контакт с вас не и е неприятен.
  3. Бъдете честни. Не е нужно да използвате заучени фрази, за да и привлечете вниманието. Дори напротив. Бъдете себе си. Не измисляйте истории, които ще накарат мацката да ахне. Бъдете открити, това със сигурност ще предизвика интерес. И все пак, не сваляйте картите веднага. Не и разказвайте целия си живот веднага, защото рискувате да станете безинтересен.
  4. Следете разговора. Обръщайте внимание на това, което ви говори жената, с която флиртувате. Тя със сигурност ще забележи, ако не внимавате в разговора.
  5. Не бъдете нахални. Ако виждате, че жената няма интерес към вас и едва ли не се опитва да избяга от разговора по-добре я оставете. Няма смисъл да измъчвате с това нито себе си, нито нея.

Острият ум, харизмата, чувството за хумор и комуникационните ви умения са „талантът“, който определено би ви направил гений в изкуството на флирта и би създал шедьовър от простия разговор.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *