Как да комуникирате по-добре с жените?

Как да комуникирате по-добре с жените?

Съществуват множество клишета по отношение на разликите между мъжете и жените и невъзможността за разбирателство помежду им.

Мъжете са от Марс, жените – от Венера”, “мъжете са силният, а жените – слабият пол”, “мъжете са хора, а жените… жените са си жени” и какви ли още не изтъркани фрази, които поставят двата пола на две успоредни линии, обречени да живеят неразбрани един от друг и без възможност да открият пресечна точка.

А такава има и за да я откриете няма нужда да решавате математически задачи или да изчитате тонове философски трудове. В повечето случаи мъжете са възпитавани така, че да не обръщат внимание на чувствaта си, да не говорят за тях и да не ги изразяват.

Но това само затруднява още повече общуването им с жените. Трябва да спрете да гледате на добротата и откровеността като на проява на слабост. Това са качества, които стоят в основата на успешната комуникация и са предпоставки за стабилни взаимоотношения.

Колко по-лесно би било просто да признавате емоциите си, да разкриете, че те са причината за определена реакция и да споделите колко ви е трудно да говорите за това. Написано така изглежда като детска игра, но сме сигурни, че бихте предпочели да се сбиете с триглава ламя, отколкото да изложите на показ чувствата си. В такъв случай, следвайте долуизоброените стъпки.

1. За да изведете комуникацията си с нежния пол на по-високо ниво, трябва да приемете, че стилът на общуване на този пол е не по-малко важен или полезен от вашия, той просто е различен. Ако го направите, адаптирането към него и подобряването му ще стане много по-бързо, лесно и приятно.

2. Друга важна стъпка е слушането. То не се свежда само до това казаното да достига до ушите ви, но и до желанието да чуете какво има да ви каже половинката ви. Задавайте въпроси, проявете любопитство към нуждите и чувствата ѝ, покажете съпричастност.

3. И последно, но не и по важност: търсете подтекст. За разлика от мъжете, жените обикновено завоалират това, което искат да кажат с много думи. Тази особеност е причина за много класически междуполови недоразумения и разочарования. Опитайте се да поработите върху способността си да търсите скрит смисъл и да анализирате и това ще е огромен скок в общата ви комуникация.


Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *