Как да култивираме провинциална половинка?

Тя е страхотна в леглото и изглежда интелигентна, когато мълчи. Обича да привлича внимание, дори и то да е негативно. Тя е жрица в дискотеката, но определено няма класа извън нея.

Другият вариант е твърде стеснителна, разсмиваща се истерично, когато чуе думата „секс“? Варианти има много, но важното е, че се обичате.

Чували сте как жените възпитават мъжете си като послушни кученца, но може ли от кучка да направиш елегантна дама? Всичко е възможно. Трябва да се опита. Запознати сте със силата на мисълта. Въпросът е как да я имплантирате тази ми ти мисъл в това красиво тяло.


Говорете ѝ.

Така, както се говори на цветята, за да растат. Думите имат магическа сила, стига да са подбрани правилно и произнесени с грижа, а не с обвинение. Обяснете ѝ колко е готино да знае разни факти извън личния живот на съседките.

Възпитайте незлобливо чувство за хумор, за да може да сте честни един към друг без скандали и драми, а и да ви е по-весело. Използвайте самоиронията като картбланш. Щом вие може да се надсмеете на себе си и тя ще си го позволи рано или късно.

Говорете за идеали, за нематериални мечти… и за материалните, но по-рядко. Не ги превръщайте в култ.

Бъдете нейният водач в този забързан столичен лунапарк.

Обяснете ѝ отрано, че билетите в София не се купуват от контрольорите, за да си няма проблеми. Обяснете ѝ, с чувство за хумор, че не всеки, който я заглежда и заговаря е потенциалната ѝ голяма любов и че в столицата моралът не е на почит, а преспивания за една вечер са нещо типично, но не и положително.

Чаровните суеверия от типа на плюене в пазвата при уплаха, ходене с гръб, когато черна котка ѝ пресече пътя и др. са наистина забавни в началото на едно запознанство, но с времето издават простичък наивитет, който вече не е смешен и губи чара си.

Не ставайте прекалено поучителен, че може да ѝ доскучае от вашето мъмрене и да реши, че щастието е в някой от онези, дето така или иначе я свалят, макар и само заради егото си.


Накарайте я да ревнува, ама мъничко.

Запознайте я с близка ваша приятелка, от която може да се учи на публично държание и стил, а и да има с кого да споделя женските работи. Друго си е. Важното е да си допаднат, а и приятелствата никога не са излишни.

Дайте ѝ шанс да каже и тя нещо интересно, което другите още не знаят. Важно е за самочувствието и за започването на разговори извън маникюра, парфюма и тенчето.

Как да култивираме провинциална половинка?

Споделете ѝ любимия си автор и защо го харесвате.

Подарете ѝ книга, която сте чел и след седмица я питайте коя част ѝ е била най-любопитна. Така тя ще се чувства длъжна да я прочете и може да се зариби по тази дейност. Особено ако така ще изпъкне в очите ви и в тези на компанията.

Ако искате да я видите в елегантна рокля и на ток, поканете я на опера, на симфоничен концерт или на театър. Спретнете се и вие и обяснете за дрескода, който, за жалост, вече не се спазва много. Кажете ѝ предварително, че на такива мероприятия не се говори, а телефоните са на режим „без звук“ и че това се прави от уважение към артистите.

Единственият сигурен начин да създадете дама е да се държите с нея като с такава. Това от само себе си ви прави кавалер, което е прекрасно.


Изведете я от мола!

Отведете я на пикник във Витоша. Покажете ѝ любимата си гледка. Разходете се до някоя крепост и спирайте на табелите, за да ги прочетете. Отидете на кратък поход. В Балкана може да покажете красивата част на селянията си. Викайте, пейте, надбягвайте се, целувайте се на воля и се смейте с глас, пийте от една бутилка, оригвайте се и прочее. Каквото и да правите, почистете след себе си, за да може и друг да изпита подобно удоволствие на чисто.

Ако ѝ харесва сред природата може да отидете и на палатки. Добре е, ако ви е за пръв път, да сте с още приятели, защото все някой ще знае как и къде да постави палатката, как се връзва въжето на хамака, как се пали огън и др. Това е групова работа, която сближава хората, защото всеки иска да е полезен и да си изкара приятно. Едни готвят, други събират дърва, трети се грижат за огнището, а четвърти пръскат срещу комари. Идилия.

Как да култивираме провинциална половинка?

Откажете я от селфитата.

Казвайте ѝ, че е красива и ако трябва я снимайте вие, но не и тя сама. Тъжно е. Хвалете я, за да се чувства важна, но нека винаги е с причина.

Играйте на шах, на „Не се сърди човече“, на „X и 0“ и други старомодни игри. Бъдете деца отново, а след това пораснете заедно.

Изградете си обща ценностно система, а не натрапвайте своята.

Столичани има какво да научат от провинциалистите в някои отношения. Например: как се прави домашно вино и ракия, как да прегръщаш от сърце, как се псува на диалект и др. Провинциалистите са готини и сърдечни хора и често са по-начетени и възпитани от столичани.

А ако приятелката ви е от стеснителните, маже да се чувствате късметлия. Това вече е рядкост. А тихите води, както се казва, са най-дълбоки. Ако повторите няколко пъти „мръсните думи“, които я карат да се чувства неловко и да се смее като идиот, ще свикне с тях и вече няма да и правят впечатление.

Позволете си да бъдете най-добрата версия на себе си и няма как да не провокирате същото от другата страна. Изслушвайте я, разсмивайте я, накарайте я да се чувства сигурна във вашата компания и я водете, ама не само на палатки, а и на екскурзии, почивки по хотели, ресторанти и др. Няма как.

Уверете половинката си, че няма тъпи въпроси, а само незададени, които са предпоставка за тъпи ситуации.

Ако всички тези усилия ви се струват излишни, то или не си падате по този тип забавления или не си падате по нея. Или пък и двамата не сте култивирани, но това не ви пречи да сте щастливи.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *