ревността

Мъжката ревност е пословична. Тя много често води до скандали и болка.

Не си мислете, че ревността означава любов, защото не е. Това е болезнено състояние, което може да донесе само и единствено проблеми в една връзка.

И ако сте от мъжете тип ревнивци, то тогава ще ви дадем няколко полезни съвета, с чиято помощ да се избавите от такъв тип негативни емоции.


ревността

Какво трябва да знаем за ревността?

На първо време е добре да стане ясно, че ревността е равна на несигурност. Тя води след себе си ярост, гняв и депресия. В случай, че не направите всичко възможно, за да излезете от този омагьосан кръг, е твърде възможно да стигнете до заболяване на психиката, което изисква помощ от специалист. Най-малкото е, че със сигурност ще загубите връзката с любимата жена.

В зависимост от степента на ревнивост, можем да разсъждаваме върху изхода от ситуацията. Ако нещата са придобили големи размери, прескочете следващите редове, а час по-скоро се обадете на психолог или психиатър. За тези, за които все още има спасение, е необходимо да прочетат внимателно написаното по-долу, тъй като там се намират наистина важни напътствия.

Съвети за справяне с болезнена ревност

В началото се опитайте да разпознаете сигналите на тялото си. Така например, ако интимната ви половинка гледа някой друг с възхищение и пулсът ви започва да ускорява и да чувствате гневно напрежение, то тогава се опитайте да поемете дълбоко въздух, да го задържите за няколко секунди, а след това го изпуснете. Повярвайте, че не се случва нищо нередно.


Всеки път, в който имате някакви съмнения, си припомнете какво ви свързва с човека до вас. Красивите мигове заедно, спомените, обещанията и онези специални мигове доказват, че вие нямате проблем. Няма нищо ненормално в това любимата ви да контактува и с други хора. Не бързайте да я съдите, не се тревожете, а се включете към разговора с усмивка и ентусиазъм.

Не се гневете. Яростта никога не е водила до добро. Погледнете случващото се по-либерално и си припомнете, че и самите вие сте флиртували, пък било то несъзнателно. Може би ще кажете, че не е вярно, но пък си спомнете за онази невинна закачка с колежката ви в офиса.

Няколко думи в заключение

И след като обяснихме какво е ревността при мъжете и дадохме някои полезни съвети, е време да ви пожелаем да бъдете по-сдържани, защото това е начинът да живеете живота си, без да ви измъчват притеснения, съмнения и недоразумения. В крайна сметка, ако някой не иска да бъде с вас, то той ще ви го докаже лесно и бързо, така че да ви стане ясно.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *